Αρχική Special Topics - 2 Ιατρικό επίτευγμα: Γιατροί επανασυγκόλησαν το κεφάλι αγοριού μετά από τροχαίο

Ιατρικό επίτευγμα: Γιατροί επανασυγκόλησαν το κεφάλι αγοριού μετά από τροχαίο

Το σπάνιο ιατρικό επίτευγμα σημειώθηκε στο Ισραήλ όπου γιατροί   επανασυγκόλησαν  το κεφάλι ενός αγοριού που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο.

0
Ισραήλ γιατροί κεφάλι
Ο Dr. Ohad Einav και ο Dr. Ziv Asa με τον 12χρονο Suleiman Hassan στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah μετά από χειρουργική επέμβαση για την επανασύνδεση του κεφαλιού του με τον λαιμό του, αφού υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό σε ατύχημα με ποδήλατο. (Ιατρικό Κέντρο Hadassah)
Διαφήμιση

Χειρουργοί στο Ισραήλ πραγματοποίησαν μια σπάνια θαυματουργή επέμβαση, καθώς επανασυγκόλησαν  το κεφάλι ενός 12χρονου Παλαιστίνιου  που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο.

Σύνταξη :ecozen.gr

«Θαύμα» χαρακτηρίζεται η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 12χρονος στο Ισραήλ. Οι γιατροί κατάφεραν να επανασυγκολλήσουν το κεφάλι του αγοριού στο σώμα του, μετά από μια οδυνηρή σύγκρουση με αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο.

Ο 12χρονος υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό, μια κατάσταση όπου το κρανίο αποκολλάται από τους ανώτερους σπόνδυλους της σπονδυλικής στήλης. Οι γιατροί που παρακολουθούσαν το αγόρι εκείνη τη στιγμή δήλωσαν ότι το κεφάλι του «είχε σχεδόν πλήρως αποκολληθεί από τη βάση του λαιμού του».

Κλινική Ισραήλ
Μια ισραηλινή ιατρική ομάδα τον χειρούργησε σε μια χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε αρκετές ώρες. Η τεχνολογία και η εντατική φροντίδα έσωσαν τη ζωή του 12χεονου Παλαιστίνιου Suleiman.

Σύμφωνα με τον ορθοπεδικό χειρουργό που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, τον Δρ Ohad Einav,του νοσοκομείου Hadassah Medical Center η επέμβαση χρειάστηκε αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί και απαίτησε από τους γιατρούς να χρησιμοποιήσουν «νέες πλάκες και στερεώσεις στην κατεστραμμένη περιοχή».

Ο γιατρός δήλωσε πως αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη επέμβαση ειδικά σε παιδιά και εφήβους καθώς ένας χειρουργός χρειάζεται γνώση και εμπειρία για να την κάνει. Το αγόρι είχε ποσοστό επιβίωσης μόνο 50% ακόμη και μετά την επέμβαση.

Ο Einav σημείωσε ότι ο Hassan έχει προβλεπόμενο ποσοστό επιβίωσης μόνο 50% και η ανάρρωσή του δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Η χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο εάν τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία είναι ακόμη άθικτα, καθώς πρέπει να διατηρηθεί η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Το ατύχημα συνέβη στην πραγματικότητα τον Ιούνιο, αλλά το νοσοκομείο περίμενε ένα μήνα πριν ανακοινώσει ότι οι γιατροί του είχαν επανασυνδέσει το κεφάλι του παιδιού.

Μετά την επέμβαση, ο πατέρας του αγοριού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το νοσοκομείο και τους χειρουργούς που πραγματοποίησαν τη σπάνια επέμβαση για να σώσουν τη ζωή του γιου του. «Να είστε όλοι ευλογημένοι. Χάρη σε εσάς ανέκτησε τη ζωή του ακόμη και όταν οι πιθανότητες ήταν μικρές και ο κίνδυνος προφανής. Αυτό που τον έσωσε ήταν ο επαγγελματισμός, η τεχνολογία και η γρήγορη λήψη αποφάσεων από την ομάδα τραύματος και ορθοπεδικής. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Διαφήμιση