Αρχική Special Topics Πυρκαγιές: Μάχη με διπλό μέτωπο δίνει ο Πρόδρομος Βοιωτίας

Πυρκαγιές: Μάχη με διπλό μέτωπο δίνει ο Πρόδρομος Βοιωτίας

Δύο μέτωπα έχουν ξεσπάσει από το απόγευμα το Σαββάτου στο χωρίο Πρόδρομος Βοιωτίας, ενώ οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την έγκαιρη ενημέρωση και προστασία τους.

0
Προδρομος 1
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διπλή πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο χωριό Πρόδρομος Βοιωτίας και η οποία ενισχύεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύονταν συνεχώς, ακόμη και μετά τη δύση του ήλιου. Η μεγάλη  κινητοποίηση πυροσβεστών και κατοίκων στο χωριό Πρόδρομος Βοιωτίας καταγράφεται και στον φακό του Radio Θήβα:

Μετά τις 21:30 επί τόπου βρίσκονταν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα, επιχείρησαν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το pernissos.gr που μεταδίδει και εικόνες από τον τόπο της πυρκαγιάς, η φωτιά εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, το ένα στο βόρειο κομμάτι της παραλίας Αγ. Σαράντη Θήβας, σε μία πλαγιά, και το άλλο νοτιοανατολικά του Προδρόμου. Η πυροσβεστική και οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη ώστε να μην ενωθούν τα μέτωπα.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα για την πυρκαγιά από το 112 καθώς η πυρκαγιά εξελισσόταν σε 2 μέτωπα. Το ένα κοντά στην παραλία Σαράντη και το δεύτερο κοντά στο χωριό έλαβαν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα  από το 112: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του δήμου Προδρόμου Βοιωτίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies

Οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύονταν συνεχώς, ακόμη και μετά τη δύση του ήλιου. Στην δασική #πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας επιχειρούν 58 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα ενώ επιχείρησαν 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2023


Μετά τις 21:30 επί τόπου βρίσκονταν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομη από υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα, επιχείρησαν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην κατηγορία 4, πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά κατατάσσεται η Βοιωτία και για την Κυριακή 16/7  Με βάση την παραπάνω εξέλιξη η Αντιπεριφέρεια της ΠΕ Βοιωτίας απαγορεύει με απόφασή της την κυκλοφορία σε περιοχές αρμοδιότητας του δασαρχείου Θηβών.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνονται οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά σε δασικές περιοχές ούτε εργαζόμενοι και οχήματα σε κρατικούς φορείς, σε οργανισμούς Ο.Τ.Α, σώματα ασφαλείας και εθελοντικές οργανώσεις.

Πηγή permissos.gr. radio Θήβα

Διαφήμιση