Αρχική Ειδήσεις Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Δωρεάν λεωφορεία κάθε Σ/Κ έως 3/9

Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Δωρεάν λεωφορεία κάθε Σ/Κ έως 3/9

Δωρεάν μεταφορά στο Σχοινιά με λεωφορεία  που θα ξεκινούν από τον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, προσφέρει τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου.

0
EΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΟΦΥΠΕΚΑ 2
Διαφήμιση

Μια νέα δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά στο Σχινιά με λεωφορεία  που θα ξεκινούν από τον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, προσφέρει τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Εξαιρούνται οι ημέρες που θα επικρατεί συναγερμός κατηγορίας 4 ή 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως συμβαίνει την Κυριακή 16/7.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων

Από 15 Ιουλίου έως και 03 Σεπτεμβρίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 3.7.2000 (ΦΕΚ 395 Δ’) και του Κανονισμού  Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα και Σχέδιο Διαχείρισης αυτού (ΦΕΚ 1830Β/2001), κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, για την μετάβασή τους στην παραλία, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν μισθωμένα λεωφορεία, που θα παρέχει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 1 ΟΦΥΠΕΚΑ

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 09:00 π.μ., στον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου , με συχνότητα κάθε είκοσι λεπτά. Το τελευταίο δρομολόγιο, από το τέρμα της Λεωφόρου Σχινιά με κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο θα είναι στις 20:40 μ.μ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε εννέα προκαθορισμένες στάσεις σε όλα τα  μονοπάτια επίσκεψης δάσους και παραλίας αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Σχινιά. Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο της Λεωφόρου Σχινιά.

Χάρτης Λεωφορείο

Εν τω μεταξύ,  στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5 -όπως ισχύει για την Κυριακή 16/7, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η  παραμονή εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα και ως εκ τούτου η υπηρεσία μεταφοράς των επισκεπτών δεν θα εκτελείται.

Διαφήμιση