Αρχική Special Topics Καύσωνας: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή με πολλά μποφόρ

Καύσωνας: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή με πολλά μποφόρ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Κυριακή, ωστόσο θα επικρατήσει και πάλι καύσωνας, ενώ υπάρχει συναγερμός κατηγορίας 4 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων. Η Ακρόπολη θα είναι και πάλι κλειστή 11.30- 17.30. Από την Πέμπτη 20/7  έρχεται νέος καύσωνας!

0
Ακρόπολη καύσωνας 2023
Διαφήμιση

Μείωση της αποπνικτικής ζέστης αναμένουν για την Κυριακή οι μετεωρολόγοι, ωστόσο ο καύσωνας θα είναι και πάλι εδώ!

Σύνταξη: ecozen.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την Κυριακή 16/7 έχει σημάνει συναγερμός κατηγορίας 4 για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο, από την ερχόμενη Πέμπτη ο καύσωνας επιστρέφει …δριμύτερος!

καλοκαίρι καύσωνας

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επισημαίνεται ότι από την Κυριακή (16-07-2023) έως και την Τετάρτη (19-07-2023) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι Ετησίες άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη

Την Πέμπτη (20-7-2023) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και σε καθημερινή βάση θα γίνεται τοπική και χρονική επικαιροποίηση των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν καθώς και των περιοχών που θα επηρεαστούν.

Κλειστή και την Κυριακή το μεσημέρι η Ακρόπολη

Ακρόπολη πλήθος καύσωνας 2023
Ακρόπολη, Σάββατο 15 Ιουλίου 2923, η στιγμή που το πλήθος των επισκεπτών αποχωρεί καθώς ανακοινώνεται ότι ο χώρος κλείνει λόγω του καύσωνα και θα ανοίξει εκ νέου στις 17.30μμ Πηγή: skai.gr

Εν τω μεταξύ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ανακοίνωσε ότι και την Κυριακή 16/7  ο αρχαιολογικός χώρος της Ακροπόλεως καθώς ο καύσωνας επιμένει. Έτσι ο χώρος θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30.
Σημειώνεται ότι σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο την Παρασκευή όσο και  το Σάββατο η Ακρόπολη λειτούργησε με μειωμένο ωράριο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Διαφήμιση