Αρχική Ελλάδα Nέος Ε65 : Αρχές του 2024 ανοίγει προς Αθήνα (Βίντεο)

Nέος Ε65 : Αρχές του 2024 ανοίγει προς Αθήνα (Βίντεο)

Ο νέος Ε 65, είναι ο αυτοκινητόδρομος  που αποτελεί τον βασικότερο οδικό άξονα της χώρας και αναμένεται να παραδοθεί τμηματικά από τις αρχές του 2024.

0
Ε 65!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Αρχές του 2024 αναμένεται να παραδοθεί ο νέος Ε 65 ως προς το τμήμα  που ενώνει τη Λαμία με τη Ξυνιάδα Δομοκού, σύμφωνα με την κυβερνητική δέσμευση που επανέλαβε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την επίσκεψή του σε τμήμα του έργου. 

Σύνταξη: ecozen.gr

Με την ολοκλήρωση του συνόλου του Ε65,  το ταξίδι από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά και το Αθήνα-Τρίκαλα θα απαιτεί λιγότερες από 3 ώρες.

Χάρτης ε65

Ο νέος Ε65 εκτιμάται πως θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης με την σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία Οδό, η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος αποκτούν νέα πρόσβαση προς την Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Παράλληλα επιτυγχάνεται ο στόχος της απευθείας οδικής σύνδεσης των λιμένων Ηγουμενίτσας και Βόλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακή πορεία συνολικά τις δύο περιοχές.

Η πρώτη επίσκεψη του Χρήστου Σταικούρα ήταν το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65.  Όπως είπε ο Υπουργός πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετική εθνική σημασία. Έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

«Επιβεβαιώνεται -όπως ανέφερα και στη Βουλή- ότι το έργο του Ε65 θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το δε τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα πρόκειται να παραδοθεί έως τις αρχές του 2024. Ήδη, το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στο 94% της αποπεράτωσής του. Χτίζουμε την Ελλάδα που συνδέει και ενώνει, που δεν αποκλείει, ούτε απομονώνει» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ο οποίο επισκέφτηκε όλο το μήκος του έργου από τον Κόμβο Καρπενησίου μέχρι την Καλαμπάκα.  Το Νότιο Τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 32,5 χλμ.

Σε ότι αφορά το βόρειο τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και η κατασκευή του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021.  Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής του θα ολοκληρωθούν το 2027 και θα απασχοληθούν σε αυτό το έργο πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι, συνεισφέροντας  περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το μήκος του νότιου τμήματα ανέρχεται σε συνολικά 32,5 χλμ. και ξεκινά από ημικόμβο επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. στος ύψος της Ανθήλης Φθιώτιδας και θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο στην Ξυνιάδα.

Το τμήμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 1 δίδυμη σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ., 1 αμφίπλευρο χώρο στάθμευσης και & Ανάπαυσης, 3 ανισόπεδους κόμβους σε Λαμία, Καρπενήσι και Ξυνιάδα, και 1 αμφίπλευρο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Λιανοκλάδι).

Διαφήμιση