Αρχική Special Topics Ακρόπολη: Κλειστή και την Κυριακή 11.30πμ-17.30μμ

Ακρόπολη: Κλειστή και την Κυριακή 11.30πμ-17.30μμ

Ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει την Ελλάδα και έχει επιβαρύνει την Αττική “κλείνει” για μια ακόμη ημέρα την Ακρόπολη τις θερμές ώρες.

0
Ακρόπολη καύσωνας!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Τροποποιείται και την Κυριακή 16 Ιουλίου το ωράριο λειτουργίας στην Ακρόπολη λόγω του καύσωνα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ανακοίνωσε από το Σάββατο ότι σήμερα Κυριακή  η Ακρόπολη  θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30.

Ακρόπολη πλήθος καύσωνας 2023
Στιγμιότυπο από το πλήθος των τουριστών που αποχωρεί από την Ακρόπολη λίγο πριν κλείσει εκτάκτως τις θερμές ώρες, λόγω του καύσωνα

Σημειώνεται ότι σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 14/7 η Ακρόπολη λειτουργεί με μειωμένο ωράριο λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ υπήρξαν καταγεγραμμένα τρία λιποθυμικά επεισόδια τουριστών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Παρασκευή 14/7  καταγράφηκαν τρία περιστατικά που χρειάστηκαν παρέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ και δισωστών του ΕΚΑΒ, για να αντιμετωπιστούν. Η ζέστη στο κέντρο της Αθήνας ήταν αφόρητη, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Ο καύσωνας δεν πτόησε, όμως, τους τουρίστες, που έσπευσαν να επισκεφτούν το μνημείο της Ακρόπολης. Αρκετοί από αυτούς, όμως, δεν άντεξαν τη ζέστη και λιποθύμησαν. Η πρώτη λιποθυμία στην Ακρόπολη σημειώθηκε λίγο πριν της 9.00 το πρωί. Βίντεο που ανέβασε η αστυνομία, με τη γυναίκα να μεταφέρεται με το φορείο ως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μια τουρίστρια που περίμενε στην ουρά για να βγάλει εισιτήριο κατέρρευσε. Διασώστες που ήταν στην περιοχή έσπευσαν να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα λιποθύμησε και ένα κοριτσάκι από τον Καναδά.

Το πλήρωμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρισκόταν επί ποδός δε σταμάτησε λεπτό να προσφέρει βοήθεια στους επισκέπτες.

 

Διαφήμιση