Αρχική Ειδήσεις Μάχη με τις φλόγες-Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα-Δορυφορικές εικόνες καταστροφής

Μάχη με τις φλόγες-Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα-Δορυφορικές εικόνες καταστροφής

Δραματική εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα που δρουν στη χώρα μας, κατακαίγοντας ότι βρουν στο διάβα τους, με τις συνθήκες που επικρατούν και σήμερα να είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών ανέμων. 

0
Αλεξανδρούπολη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Την εικόνα γύρω από τα όλα πύρινα μέτωπα που ενεργούν καταστροφικά σε βάρος της φύσης και των κατοίκων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες παρουσίασε σήμερα από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ξεκινώντας την πρωϊνή ενημέρωση για τις πυρκαγιές από το μέτωπο της Φυλής.

Όπως είπε έχει επηρεάσει περιοχές νότια και δυτικά της Πάρνηθας, τους οικισμούς της Αγίας Παρασκευής και της Αμυγδαλέζας.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν επτά αεροσκάφη μεταξύ αυτών από τη Σουηδία και τη Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα. Στη “μάχη” για την κατάσβεση του πυρός έχουν πέσει και ισχυρές δυνάμεις από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και την Ελληνική Αστυνομία.

Πυροσβεστική Γιάννης Αρτοποιός

Πυροσβεστική:Ενημέρωση για όλα τα πύρινα μέτωπα

Αναφορικά με το μέτωπο του Έβρου, ο κ Αρτοποιός δήλωσε ότι δίνεται μάχη στα Πετρωτά, στο Πέραμα και τη Μεσημβρία, αλλά και στη Νίψα και Αισύμη, στο δάσος της Δαδιάς. Συνδράμουν πυροσβέστες από τη Ρουμανία και πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο.

Στην Καβάλα η εικόνα χαρακτηρίστηκε βελτιωμένη με δύο ενεργά μέτωπα, το ένα πλησίον του οικισμού Αβραμυλιά και το άλλο στο Διαλεκτό , ενώ επιχειρούν δύο αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία. Επιπλέον, όπως τόνισε, στην ‘Ανω Δροσίνη και στο Μίσχο Ροδόπης καθώς και στο «Μοσχοπόδι» Θήβας μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ενεργές καύσεις.

Επίσης αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας, Υλίκη Βοιωτίας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Πρόδρομο Βοιωτίας και Ταρσό Λιβαδειάς.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι και σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες και σε αρκετές περιπτώσεις ακραίες. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή και δίνουν τη μάχη στα πεδία των πυρκαγιών», υπογράμμισε.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας.

Φωτογραφίες δορυφόρου από την Αλεξανδρούπολη: Καπνοί «πνίγουν» την περιοχή, αεροσκάφη στη μάχη με τις φλόγες

Δορυφόρος του Ινστιτούτου Maxar των ΗΠΑ, το οποίο ειδικεύεται στην παρατήρηση της γης αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που για πέμπτη ημέρα επικρατεί στον Έβρο, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο.

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού πνίγει την Αλεξανδρούπολη, ενώ άλλες εικόνες δείχνουν την αδιάκοπη μάχη των πυροσβεστών με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Νέες δορυφορικές εικόνες μιας μεγάλης #πυρκαγιά που καίει κοντά στην #Αλεξανδρούπολη, #Ελλάδα» σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του Twitter το Ινστιτούτο παραθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες όπου «δείχνουν την έκταση των πυρκαγιών που συνεχίζουν να απειλούν τους κατοίκους. Στην περιοχή διακρίνονται πυροσβεστικά αεροσκάφη που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά».

Σημειώνεται πως οι εικόνες είναι από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Σήμερα η εικόνα στην Αλεξανδρούπολη είναι καλύτερη, με τις πυροσβεστικές Δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ η φωτιά κινείται προς τη Ροδόπη.

Διαφήμιση