Αρχική Ειδήσεις Η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη-Η ΠτΔ πενθεί για τους μετανάστες-Ο...

Η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη-Η ΠτΔ πενθεί για τους μετανάστες-Ο Κ.Μητσοτάκης στην Πολιτική Προστασία

Η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη!

Αλεξανδρούπολη, Ασπρόπυργος και Φυλή-αγγίζοντας πλέον την πολυταλαιπωρημένη Πάρνηθα-καίγονται!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου πενθεί για τους 18 μετανάστες συνανθρώπους μας που κάηκαν στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ο οποίος καίγεται συνεχόμενα τέσσερις ημέρες τώρα μαζί βέβαια με το πολύτιμο δάσος (που δοκιμάζεται φέτος από τις πυρκαγιές για 2η φορά- μην το ξεχνάμε)!

Ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την δύσκολη κατάσταση στα ανοιχτά και πολλά πύρινα μέτωπα στη χώρα μας!

0
καναδας φωτια
Διαφήμιση

Η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη: Μία τεράστια γραμμή από φλόγα βρίσκεται και απειλεί να κάψει ότι έχει απομείνει από τον περιβάλλοντα πλούτο της Ελλάδας, παίρνοντας μαζί ζωές, περιουσίες, σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και όνειρα ανθρώπων, που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να χάνουν ότι έχτισαν τα προηγούμενα χρόνια, ανήμποροι να αντιδράσουν.

Η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη: Με τη φωτιά στον Έβρο να αφήνει από όπου περνάει στάχτες και απόγνωση. Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν να εντοπίζονται δεκαοκτώ απανθρακωμένοι μετανάστες κοντά στο δάσος της Δαδιάς. Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γ. Αρτοποιός σε επίσημη ενημέρωση πριν λίγο.

«Δεκαοχτώ άνθρωποι που πιθανότατα εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας απανθρακώθηκαν κοντά στο δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας. Από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής. Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν σε περιοχή με μαντριά νότια του χωριού Άβαντα. Επιτόπου βρίσκονται ιατροδικαστής και ανώτεροι αξιωματικοί της πυροσβεστικής και του εγκληματολογικού.

IMG 0871!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φωτογραφία focustonevro.g

Κινητοποίηση στρατού για την πυρκαγιά στον Έβρο: Μεταφέρονται πυρομαχικά σε ασφαλή σημεία

Η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη:Τιτάνια είναι η κινητοποίηση του στρατού, συνδράμοντας στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών κυρίως στον Έβρο. Όλες οι δυνάμεις, όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων κάνουν προσπάθειες να μεταφέρουν πυρομαχικά σε ασφαλή σημεία, όπου δεν θα κινδυνεύουν από τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, ο στρατός ξεκίνησε τη μεταφορά πυρομαχικών από διάφορα στρατόπεδα προκειμένου να αποθηκευτούν σε ασφαλή σημεία, μακριά από τις φωτιές. Η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους καθώς βρίσκονταν σε υπέργειες αποθήκες και τώρα μεταφέρονται σε αποθήκες τύπου igloo, αφού το κάζο από τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο δεν έχει ακόμη ξεχαστεί.

Σακελλαροπουλου

Κ. Σακελλαροπούλου: Οδύνη για τις πυρκαγιές – Πενθούμε για το χαμό συνανθρώπων μας δάσος της Δαδιάς

Στις πυρκαγιές και τις συνέπειές τους, αναφέρθηκε με δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Με οδύνη βλέπουμε τις πυρκαγιές να μαίνονται στον Έβρο, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, με αγωνία παρακολουθούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεσή τους. Οδύνη και αγωνία που γίνονται οξύτερες στην τρομερή είδηση της απανθράκωσης πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς.

Συγκλονισμένοι από την τραγωδία, πενθούμε για τον χαμό τους, για τις δυσαναπλήρωτες απώλειες των συμπολιτών μας, για την καταστροφή της φύσης, θλιβόμαστε για την αδυναμία μας να την αποτρέψουμε. Χρέος όλων μας είναι να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα, αλλά να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη».

Φωτιά στη Φυλή: Η πολύπαθη Πάρνηθα ξανακαίγεται

Συγκινημένη η κ. Καλλιόπη Δηλαβεράκη – Πρ. ΕΠΟΣ (Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής) για την κόλαση φωτιάς στην Φυλή.

«Η πολύπαθη Πάρνηθα, που το 2006 νομίζαμε ότι γλύτωσε, τώρα ξανά δυστυχώς καίγεται. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Έχουμε φύγει από τα σπίτια μας, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε ίντερνετ. Ελπίζουμε να σταματήσουν οι άνεμοι για να σταματήσει αυτό το κακό» είπε με τρεμάμενη φωνή στην εκπομπή «ERTNEWS UPDATE» και τον Κώστα Λασκαράτο.

Ακόμα ανέφερε ότι σπίτια κάηκαν. «Η εικόνα δυστυχώς είναι τραγική. Η φωτιά κύκλωσε τη Φυλή το πρωί» είπε και μίλησε για εμπρησμό. «Ξέρουμε ότι κάποια σπίτια κάηκαν. Έχουμε φύγει από την περιοχή μας. Είμαι σε ένα σημείο που δυστυχώς βλέπω την Πάρνηθα αυτή τη στιγμή να καίγεται. Ανηφορίζει ο καπνός και η φωτιά προς την κορυφή Κεραμίδι είναι η πρώτη κορυφή προς τη μεριά της Φυλής. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα μπορέσει η Πυροσβεστική να τη σταματήσει με όποιο τρόπο μπορέσει να χρησιμοποιήσει, γιατί ακόμη είναι πολύ δυνατή. Το σύννεφο του καπνού τεράστιο. Μεγάλη τραγωδία δεν υπάρχουν λόγια», κατέληξε.

Ασπρόπυργος φωτιά
Πυρόσβεση στον Ασπρόπυργο. Φωτογραφία από το newsbomb.gr

Πύρινα  μέτωπα σε Ασπρόπυργο και Φυλή – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική έχουν τεθεί σε ισχύ λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται σε Ασπρόπυργο και Φυλή.

Κλειστή είναι η Αττική Οδός από την είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, καθώς και το τμήμα από τον κόμβο Αιγάλεω έως κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λόγω της πυρκαγιάς.

Κλειστή η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, καθώς και το τμήμα από κόμβο Αιγάλεω έως κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λόγω πυρκαγιάς. https://t.co/0kLkL2SACS

— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) August 22, 2023

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Φυλή

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Διονυσίου, στο ύψος του στρατοπέδου «Καποτά», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Ντάρδιζας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Αντίθετα, διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

  • Στην λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
  • Από την πλατεία Φυλής
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Αλεξανδρούπολη φωτογραφία απο την πυρκαγιά το βραδυ εκκένωσης του νοσοκομείου νοσοκομείο φωτιά!

Αρτοποιός: Από τον Μάιο έως τώρα 472 φωτιές στον Ασπρόπυργο – Σε Ασπρόπυργο, Φυλή και Αλεξανδρούπολη τα πιο δύσκολα σημεία

Από 1η Μαΐου έως τώρα έχουν ξεσπάσει 472 φωτιές μόνο στον Ασπρόπυργο, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβετσικής κ. Γιάννης Αρτοποιός στην εκπομπή «ERTNEWS UPDATE» και τον Κώστα Λασκαράτο.

Ο κ. Αρτοποιός είπε ότι η σημερινή είναι μία πολύ δύσκολη μέρα με ακραίες συνθήκες. «Έχουμε ξαναπεί ότι αυτές οι ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το που ξεκίνησε η δύσκολη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, ουσιαστικά συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι έχουμε περιοχές και δίκτυ επικινδυνότητας κατηγορίας 5, όπως είναι η Αττική, η Εύβοια. Σήμερα, μετά από αυτές τις περιοχές, καθώς επίσης και τη Φθιώτιδα, την Αργολίδα και την Κορινθία, έχουμε το ξέσπασμα ουσιαστικά πολύ δύσκολων δασικών πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, έχουμε από το πρωί την έναρξη σε τρία διαφορετικά μέτωπα στη Δυτική Αττική, στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Είναι μια περιοχή η οποία έχει απασχολήσει κατά κόρον το τελευταίο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα θα σας αναφέρω περισσότερα από 472 συμβάντα δασικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε περιοχές γύρω από τον Ασπρόπυργο. Από την 1η Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουμε περισσότερα από 472 καταγεγραμμένα συμβάντα».

Η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη:Ο κ. Αρτοποιός μίλησε για μία πρωτόγνωρη κατάσταση: «Σήμερα οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με τον συνήθη τρόπο των επιχειρήσεων από αέρος και από επίγειες δυνάμεις. Είναι πυρκαγιές οι οποίες γιγαντώνονται μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Γι αυτό λοιπόν τον λόγο, όπως έχετε δει, έχουν εκδοθεί πολλά μηνύματα και του 112 και στην περιοχή της Αττικής, όπως επίσης και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να στείλουμε το μήνυμα ούτως ώστε να καταλάβει ο κόσμος την αναγκαιότητα ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από ορισμένες περιοχές οι οποίες θα διατρέξουν κίνδυνο και μάλιστα οι πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε αυτές περιοχές έχουν άμεσο κίνδυνο εγκλωβισμού. Αυτό είναι το μέγεθος της κατάστασης σοβαρότητας κατάστασης που υπάρχει.

Πυρκαγιές
(φωτογραφία αρχείου)

Πώς θα αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές

«Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτά τα συμβάντα είναι μία δυναμική προσαρμογή του μηχανισμού, όπως και γίνεται αυτή τη στιγμή, η πρόληψη, η έγκαιρη πρόβλεψη συμπεριφοράς πυρκαγιάς η οποία θα εκδηλωθεί και το πού θα πάει, πού θα κατευθυνθεί αυτή η συμπεριφορά της πυρκαγιάς» είπε ακόμα ο κ. Αρτοποιός. «Είδατε σήμερα ότι η πυρκαγιά εξελίχθηκε πάρα πολύ δυναμικά και στον χώρο της του Ασπροπύργου αλλά και στην Φυλής, πάνω ακριβώς από τη Φυλή και κατευθυνόταν με πόσο μεγάλη ένταση και ταχύτητα. Και το πρώτιστο μέλημά μας ήταν επειδή βλέπαμε ότι πυρκαγιά κατέβαινε ουσιαστικά προς τη Φυλή, ότι έπρεπε να φύγει ο κόσμος, να εκκενώσει προς τα Άνω Λιόσια και ακόμη, όταν κατέβηκε ακόμη πιο κάτω η φωτιά, πόσο αναγκαίο ήταν η αποστολή μηνυμάτων προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα».

Σε ερώτηση για την ασύλληπτη ανθρώπινη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς με τους 18 μετανάστες που απαναθρακώθηκαν και αν θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό νεκρών είπε:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα δεδομένα. Επίσημα δεδομένα τα οποία θα μπορούσαμε να ανακοινώσουμε. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω και είναι επίσημο είναι ότι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της Δαδιάς και της Αλεξανδρούπολης λαμβάνουν μηνύματα 112 στο κινητό τους τηλέφωνο».

Τέλος ανέφερε ότι δύο είναι τα πιο δύσκολα σημεία: Οι πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και στη Φυλή, και η Αλεξανδρούπολη.

μητσοτακης

Πυρκαγιές: Στην Πολιτική Προστασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Διαφήμιση