Αρχική Ειδήσεις Δραματική νύχτα για Φυλή-Μενίδι: Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

Δραματική νύχτα για Φυλή-Μενίδι: Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

Δραματική νύχτα για τους κατοίκους της Φυλής και του Μενίδιου καθώς το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται ανεξέλεγκτο μετακινούμενο προς βόρεια, απειλώντας τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

0
Το μέτωπο της φωτιάς προς Πάρνηθα
Διαφήμιση

Τη μάχη δίνουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και…πλέον χωρίς τη βοήθεια των πτητικών μέσων καθώς έπεσε το βράδυ. Η φωτιά στη Φυλή και στη συνέχεια στο Μενίδι ξεκίνησε από την περιοχή της Ιεράς Μονής Κλειστών Φυλής και επιχειρούν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό 164 πυροσβέστες,3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ,62 οχήματα και 9 αεροσκάφη.

Φωτιά Μενίδι
Η φωτιά μετακινείται

Νωρίτερα- στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης 2/08/23- μήνυμα του 112 ειδοποιούσε τους κατοικους πέριξ του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και του χωριου Ντάρδιζα να μεταξινηθούν στο κέντρο του Μενιδίου. Το μοναστήρι του Αγίου Κυπριανού έχει εκκενωθεί και γύρω από τον οικισμό της Φυλής διάσπαρτες εστίες από τη φωτιά σε Φυλή και Μενίδι αναζωπυρώνονται ενώ δύο σπίτια έχουν καεί ( το ένα ολοσχερώς) και κολώνες της ΔΕΗ έχουν καταρρεύσει.

Στην περιοχή, επιχειρούν πλέον 196 πυροσβέστες προκειμένου να απεγκλωβίσουν κόσμο και να δημιουργήσουον ζώνες πυρόσβεσης.

Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έδωσε εντολή εκκένωσης των Άνω Λιοσίων και των οικισμών Γεννηματά και Κανάλας. Νωρίτερα, είχε δοθεί μήνυμα εκκένωσης και του οικισμού Πανόραμα. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς. Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός για την Τετάρτη 23/08/23 για ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα μετέβη στην Πολιτική Προστασία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διεθνής Βοήθεια 

Σύμφωνα με τον κ Αρτοποιό, με αίτημα της Πολιτικής Προστασίας προς των ευρωπαϊκό μηχανισμό αναμένεται να ενισχυθούν με Ευρωπαίους πυροσβέστες οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ ήδη επιχειρουν 2 αεροσκάφη από Γερμανία, 2 αεροσκάφη από Σουηδία, 1 από Κροατία και ένα αεροσκάφος με μία ομάδα πεζοπόρων τμημάτων από Τσεχία. Αύριο αναμένεται βοήθεια από Ρουμανία και Κύπρο.

Διαφήμιση