Αρχική Ειδήσεις ΚΥΑ: Εργασιακό πλέγμα προστασίας για τους delivery

ΚΥΑ: Εργασιακό πλέγμα προστασίας για τους delivery

Εργασιακό πλέγμα προστασίας για εκείνους που δουλεύουν στον τομέα της διανομής (delivery) δημιουργεί το κυβερνητικό επιτελείο της κυβέρνησης.

0
kinisi eurokinissi
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Διαφήμιση

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που  υπέγραψαν η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών  κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, ενισχύεται σημαντικά το πλέγμα προστασίας των εργαζομένων στη διανομή (delivery).

Η ΚΥΑ αφορά, μεταξύ άλλων, στην ορθή συντήρηση των οχημάτων και ορίζει τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μέσων ατομικής προστασίας που οφείλει να παρέχει ο εκάστοτε εργοδότης στους διανομείς που απασχολεί, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας:«Ύψιστη προτεραιότητα και καθήκον μας ως πολιτεία είναι να διασφαλίζουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών. Οι σκληρά εργαζόμενοι διανομείς delivery αποκτούν πλέον ένα ισχυρό θεσμικό πλέγμα προστασίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έπρεπε να αναλάβουμε, δεδομένων των δυσκολιών και των προκλήσεων ενός επαγγέλματος, στο οποίο απασχολούνται χιλιάδες συμπολίτες μας. Τα μέτρα που προβλέπονται με την εν λόγω ΚΥΑ σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας, τις  προδιαγραφές του δίκυκλου, τον εξοπλισμό μεταφοράς, τον προσαρτώμενο αποθηκευτικό χώρο, τον έλεγχο κατάστασης και λειτουργίας του, αλλά και για την ικανότητα οδήγησης και την οδηγική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση φυσικών, χημικών, βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα όσον αφορά τα επίπεδα της ασφάλειας των διανομέων. Θέτουμε κανόνες προστασίας, που σώζουν ζωές».

ντελιβερας

Από τη πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου επισημαίνει τα εξής:

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί δέσμευση ευθύνης προς όλους τους οδηγούς και κυρίως τους εργαζομένους. Με την ΚΥΑ για την ασφάλεια και την υγεία κατά τη μεταφορά και διανομή προϊόντων με δίκυκλα, προχωρούμε στην περαιτέρω ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην ασφάλεια των διανομέων.

Θέτουμε αφ’ ενός μια νέα, πιο σαφή και συγκεκριμένη, δέσμη προϋποθέσεων για τον εξοπλισμό προστασίας των εργαζομένων, ενώ αφ’ ετέρου διασαφηνίζουμε τις τεχνικές προδιαγραφές των δίκυκλων, καθώς και το πλαίσιο οδηγικής συμπεριφοράς. Σκοπός μας είναι η μείωση του επαγγελματικού κινδύνου και η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΒΕΑ:Κοντά στους πληγέντες επιχειρηματίες της Ν.Αγχιάλου και του Δ.Σαρωνικού
Επόμενο άρθροΙσπανία: Τρίτο κύμα καύσωνα, το φετινό καλοκαίρι