Αρχική Ειδήσεις ΕΒΕΑ:Κοντά στους πληγέντες επιχειρηματίες της Ν.Αγχιάλου και του Δ.Σαρωνικού

ΕΒΕΑ:Κοντά στους πληγέντες επιχειρηματίες της Ν.Αγχιάλου και του Δ.Σαρωνικού

Στο πλευρό των επιχειρηματιών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη Μαγνησία και στον Δήμο Σαρωνικού, βρέθηκε αυτές τις μέρες η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

0
εβεα1
Διαφήμιση

Μάλιστα, η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ), συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, επισκέφθηκε επιχειρήσεις και ενημερώθηκε για την πορεία της διαδικασίας για την αποκατάσταση των ζημιών σε επαγγελματίες, μέρος της οποίας έχει αναλάβει με πρωτοβουλία του το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η κα Εφραίμογλου επισκέφθηκε τον ιστορικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα», ο οποίος, μετά από 105 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, υπέστη σημαντικές ζημιές τόσο από την πυρκαγιά όσο και από το ωστικό κύμα που δημιούργησαν οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι τα προϊόντα του συνεταιρισμού θα διοχετευθούν στην αγορά της πρωτεύουσας, αλλά και ευρύτερα, μέσα από τις δράσεις εξωστρέφειας του ΕΒΕΑ, αλλά και τη διεθνή του παρουσία.

Παράλληλα, μετέβη στην Α΄ΒΙΠΕ Βόλου και στο ΒΙΟΠΑ, όπου είχε συνάντηση με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Νίκο Πλουμιστό με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της διαχείρισης του Πάρκου.

εβεα

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ολοκλήρωσε την περιοδεία της με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου συζήτησε θέματα επιχειρηματικότητας με την Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κα Θέκλα Καμμένου, την κα Παρασκευή Γκαμπλιά, μέλος του Συμβουλίου της ΕΕΔΕΓΕ, του οποίου η κα Εφραίμογλουν είναι Πρόεδρος, και τον κ. Ιωάννη Στεφάνου, εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Η κα Εφραίμογλου αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας, η οποία, από την πρώτη στιγμή υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και ανάκαμψης.

Επιπλέον, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Χρήστο Γκίνη ο οποίος την ενημέρωσε αναλυτικά για τις ζημιές στην περιοχή, από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά.

Η κα Εφραίμογλου δήλωσε: «Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, τη δύσκολη αυτή στιγμή, κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις, συνδράμοντας με τις δυνάμεις μας την Πολιτεία, η οποία αντέδρασε άμεσα, και μέσω της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή και τη χορήγηση αποζημιώσεων. Μαζί με τους θεσμούς της Πολιτείας, εκδηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία».

εβεα2

Διαφήμιση