Αρχική Ειδήσεις Θέρμο: Τουλάχιστον 35 δονήσεις μετά τα 4,5 Ρίχτερ

Θέρμο: Τουλάχιστον 35 δονήσεις μετά τα 4,5 Ρίχτερ

Το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας εξακολουθεί να σείεται από το απόγευμα του Σαββάτου 8/7  που η περιοχή ταρακουνήθηκε από  σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών  της κλίμακας Ρίχτερ. Μάλιστα σε ελάχιστα λεπτά  είχε ακολουθήσει  και νέα δόνηση μεγέθους  3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφεται ως ο μεγαλύτερος μετασεισμός.

0
111111111111111111111111111111
Διαφήμιση

Αλλεπάλληλες είναι οι περιορισμένου μεγέθους σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας από το απόγεμα του Σαββάτου  8/7.

Σύνταξη :ecozen.gr

Πιο αναλυτικά, οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στο Θέρμο  Αιτωλοακαρνανίας – εξακολουθούν να προβληματίζουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής αφού μέχρι το πρωί της Κυριακής είχαν καταγραφεί περισσότερες από 35 δονήσεις μέχρι και το πρωί της Κυριακής

Πως ξεκίνησε η έντονη σεισμική δραστηριότητα 

Ο πρώτος σεισμός  μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.02 στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε επίκεντρο 12 χιλιόμετρα ανατολικά από το Θέρμο με εστιακό βάθος 19,2 χιλιόμετρα. Με ελάχιστη διαφορά ώρας, στις 17.07, σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 3,7 Ρίχτερ, 9 χιλιόμετρα ανατολικά από το Θέρμο με εστιακό βάθος 11,9 χιλιόμετρα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με τις Αρχές της περιοχής οι σεισμοί στο Θέρμο, πέραν της αναστάτωσης που προκάλεσαν στους  κατοίκους δεν  είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Αρκετοί από τους κατοίκους βγήκαν για λίγο στην πλατεία του Θέρμου η οποία με την ευκαιρία αξίζει να αναφερθεί ότι ξεχωρίζει λόγω της αφθονίας των πηγαίων νερών και τα αιωνόβια πλατάνια που συναντά κανείς εντός του χώρου της πλατείας από τη μια και τους κατάφυτους λόφους  περιμετρικά του Θέρμου, όπως διακρίνονται από την πλατεία. ” Τα παραδοσιακά πέτρινα κτήρια που περιβάλλουν την πλατεία από τις τρεις πλευρές της και τα οργανικά τμήματα της πλατείας στο σύνολό τους, (πλακόστρωτα, πέργκολες, πλατύσκαλα, παγκάκια, χώροι πρασίνου και άλλα), συναποτελούν από κοινού τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν τον χώρο αυτόν ιδιαίτερα ελκυστικό”, διαβάζουμε σε κείμενο του κου Νικόλαου Κωστακόπουλου Εκπαιδευτικού στα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας το 2018.

Διαφήμιση