Αρχική Ειδήσεις Πυρκαγιές:Μαίνονται τα μέτωπα σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Ρόδο – Στη μάχη τα...

Πυρκαγιές:Μαίνονται τα μέτωπα σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Ρόδο – Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Συνεχίζουν να μαίνονται τα μέτωπα σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι, ενώ προστέθηκε και μία ακόμη πυρκαγιάς τη Ρόδο. Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες, με τη συνδρομή εθελοντών και κατοίκων .

0
[362585] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Συνεχίζουν να μαίνονται τα μέτωπα σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι, ενώ προστέθηκε και μία ακόμη πυρκαγιάς τη Ρόδο. Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες, με τη συνδρομή εθελοντών και κατοίκων .

Νέες αναζωπυρώσεις παρατηρούνται γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα και την Ρόδο. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν εκ νέου και τα εναέρια μέσα, ενώ η ένταση των ανέμων, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια στο μέτωπο της Βλυχάδας στα Μέγαρα – της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Το μέτωπο έφθασε τη νύχτα στην Εθνικό Οδό αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο. Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο, αλλά η φωτιά οριοθετήθηκε αφού έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη.

Ειδικότερα στα Δερβενοχώρια, στον οικισμό Νέα Ζωή, όπου χθες κάηκαν σπίτια, η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά οι Αρχές είναι σε επιφυλακή, λόγω φόβου για αναζωπυρώσεις.

Νοτιοδυτικά η πυρκαγιά έχει περάσει στη Γοργοεπήκοο, χωρίς όμως να απειλείται το μοναστήρι και κατευθύνεται προς Καντήλι στα Μέγαρα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη να κοπεί το μέτωπο στο Καντήλι.

Νοτιοανατολικά, η φωτιά καίει πάνω από τα διόδια Ασπροπύργου, προς τη ΕΥΔΑΠ, αλλά φαίνεται πως θα ελεγχθεί σύντομα.

Φωτιά εναέρια κατάσβεση Μιχάλης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς. Βορειοανατολικά προς το χωριό Στεφάνη το μέτωπο δεν έχει δυναμική και φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται.

Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Στο Λουτράκι η πυρκαγιά εντοπίζεται στα 400 μέτρα από την Εθνική Οδό, ενώ δεν κινδυνεύει η Motor Oil. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τη φωτιά από τα διυλιστήρια, ενώ στο Πανόραμα Λουτρακίου, που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου.

Αυτήν την ώρα από αέρος επιχειρούν στο Λουτράκι τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό, ενώ υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειασθεί, κατοίκων από την θάλασσα.

Δερβενοχώρια πυρκαγιά

Ρόδος-Ενεργό μέτωπο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έμπωνα, στην δυτική πλευρά της Ρόδου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δυσκολίες προκαλεί η μορφολογία του εδάφους. Ήδη επιχειρούν εναέρια μέσα με ρίψεις νερού σε δύσβατες χαράδρες. Συγκεκριμένα επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ μάχη δίνουν 86 πυροσβέστες. Μέριμνα λαμβάνεται ώστε να μην προσεγγίσει η φωτιά τα χωριά Λάερμα και Απόλλωνα.

Παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι δυναμεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όπως ανέφερε, κατά την πρώτη ενημέρωση της ημέρας για τα πύρινα μέτωπα, τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν και ξένες δυνάμεις, καθώς η χώρα μας ζήτησε την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

 

Διαφήμιση