Σε μια νεώτερη εκδήλωση διπλωματίας-αυτή τη φορά για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα- ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στέλνει για βοήθεια δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για τις πυρκαγιές
Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναρτήσεις του, ευχαρίστησε τις χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδος για βοήθεια.
Μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε μία προς μία τις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη και πυροσβέστες και συμμετείχαν στην προσπάθεια περιορισμού των πύρινων μετώπων.
«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και το rescEU απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια αξία τους σε περιόδους ανάγκης. Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται μαζί με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ανάλογο και το μήνυμα προς τη Ρουμάνια, οι οποία συνέδραμε στην κατάσβεση με 130 πυροσβέστες και 25 οχήματα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε ξεχωριστά tweet με «ευχαριστώ» προς όλες τις χώρες: Σλοβακία, Πολωνία, Κύπρο, Κροατία, Βουλγαρία και Μάλτα.
Εκτός από τις χώρες της ΕΕ, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέδραμαν το Ισραήλ και η Ιορδανία, προς τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους για την αλληλεγγύη και τη βοήθειά τους.