Αρχική Special Topics Κλιματική αλλαγή: Επικίνδυνη άνοδος της θερμοκρασίας στην Ευρώπη

Κλιματική αλλαγή: Επικίνδυνη άνοδος της θερμοκρασίας στην Ευρώπη

Ένα από τα μεγαλύτερα “θύματα” της κλιματικής αλλαγής είναι η Ευρώπη, η οποία δέχεται την μεγαλύτερη άνοδο θερμοκρασίας από όλες της περιοχές του κόσμου.

0
καύσωνας
Πηγή Εικόνας: voliotaki.gr
Διαφήμιση

Το “καμπανάκι” για τον κίνδυνο σχετικά με την άνοδο της θερμοκρασίας στην Ευρώπη  έκρουσε ο Sir David King, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Η Ευρώπη είναι η περιοχή του πλανήτη που θερμαίνεται περισσότερο», αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή.

Ο Sir David King θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές της κλιματικής αλλαγής, ο οποίος διετέλεσε και σύμβουλος του Τόνι Μπλερ και ήταν ένας από τους πολλούς κορυφαίους επιστήμονες που έδωσε το παρών. «Την πρώτη εργασία μου για την κλιματική αλλαγή δημοσίευσα το 1963», αποκάλυψε στη συνέχεια αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

sir David King
sir David King
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Στέργιος Λογοθετίδης αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη και αναχαιτίζουν την κλιματική αλλαγή.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος εξήγησε πώς με 15 ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν η Θεσσαλονίκη έγινε πιο…έξυπνη διευκολύνοντας τους δημότες στην καθημερινότητά τους.

Από τις σημαντικότερες στιγμές και η ομιλία του πρωτοπόρου παγκοσμίως στη Βιοηλκτρονική Magnus Berggren ο οποίος κατασκεύασε τα πρώτα ηλεκτρονικά φυτά στον κόσμο και παρουσίασε τα τελευταία επιτεύγματα της ερευνητικής του ομάδας Neuro Pharma Team.

magnus Berggren
magnus Berggren
Ο Peer Fischer από το Ινστιτούτο Max Plank αναφέρθηκε στα νανοϋλικά και τις εφαρμογές τους στην ιατρική.

Ο νέος θαυμαστός κόσμος που παρουσιάζει στο ευρύ κοινό το NANOTEXNOLOGY 2023 είναι προϊόν εντατικής επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Ξεχωριστά παραδείγματα αυτής της ολοκληρωμένης επιστημονικής προσπάθειας τα προϊόντα που παρουσιάζει στη Διεθνή Έκθεση Υψηλής Τεχνολογίας Προϊόντων που διεξάγεται στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2023, η εταιρεία Organic Electronic Technologies αλλά και εταιρεία εφαρμογών νανοϊατρικής BLNanobiomed που παρουσιάζει ιατροτεχνολογικά προϊόντα καινοτομίας.

Συγκεκριμένα Βιοαισθητήρες για τη διάγνωση του εμφράγματος του μυοκαρδίου, νανοσωματίδια για στοχευμένη δράση φαρμεκευτικών ουσιών, και ένα καινοτόμο σύστημα Βιοαντιδραστήρα το οποίο έχει τη δυνατότητα επώασης βιουλικών εμπλουτισμένων με κύτταρα υπό ελεγχόμενες συνθήκες και μπορεί να έχει εφαρμογές στην αναγεννητική ιατρική και στη δημιουργία συνθετικών μοσχευμάτων.

Το Συνέδριο που περιλαμβάνει σημαντικά επιστημονικά αλλά και επιχειρηματικά γεγονότα συνδιοργανώνει ο HOPE-A το Ελληνικό Σωματείο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών το οποίο πρόσφατα πραγματοποίησε εκλογές και ανέδειξε νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

nano11

Διαφήμιση