Αρχική Special Topics Καλλιάνος: Ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα

Καλλιάνος: Ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα

Σε μια δραματική πρόβλεψη οτι ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα(!), προχώρησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο facebook.

0
ΚΑΎΣΩΝΑς Αθήνα!
Διαφήμιση
Σοκάρει η νέα πρόβλεψη που δημοσίευσε ο μετεωρόλογος Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζοντας οτι έρχεται παρατεταμένος ισχυρότατος καύσωνας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 44 βαθμούς Κελσίου και με διάρκεια τουλάιστον μια εβδομάδα!
Σύνταξη: ecozen.gr
Καλιάνος
“Ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα !”, είναι ο τίτλος της ανάρτησης που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Γιάννης Καλλιάνος
“Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο! “, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη η ανάρτηση -πρόβλεψη του υπογράφει ο Γιάννης Καλιάνος την Τετάρτη 19/7/23 έχει ως εξής:
“Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από σήμερα (σσ 19/7) και στη συνέχεια εισερχόμαστε σε μια πολύ θερμή περίοδο η οποία όμως θα είναι ιδιαίτερα μακρά.
Αν επίσης αναλογιστεί κανείς ότι από την προηγούμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου μπήκαμε σε θερμή περίοδο και ότι μέχρι περίπου τα τέλη του Ιουλίου θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί εύκολα να βγει το συμπέρασμα ότι μετά από αρκετά χρόνια θα μας απασχολήσει ένας τόσο παρατεταμένος καύσωνας.
Χρειάζεται περίσσεια υπομονή και ασφαλώς προσοχή από τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας. Ο φετινός Ιούλιος για την Ελλάδα θα αποδειχθεί ένας εκ των θερμότερων της τελευταίας 10ετίας.
Ενδεικτικά σας αναφέρω τις μέγιστες θερμοκρασίες της Αττικής για τις επόμενες ημέρες :
Πέμπτη 20/7 : 40-41°C
Παρασκευή 21/7 : 41°C
Σάββατο 22/7 : 42°C
Κυριακή 23/7 : 43-44°C
Τα βράδια όπως είναι φυσιολογικό θα επικρατεί επίσης ζέστη με τον υδράργυρο να μην καταφέρνει να υποχωρεί κάτω από τους 29-30°C.
Μια μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 24/7 με μια πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού και μεγάλη επικινδυνότητα για πυρκαγιές, αλλά από την Τρίτη 25/7 θα ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει. Το που θα φτάσει από τη νέα εβδομάδα ακόμη δεν το γνωρίζουμε.
Ειδικά δε, σε ευπαθείς πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρίσκονται μακριά από θάλασσες, υπάρχει το ενδεχόμενο -τις επόμενες ημέρες- να σημειωθούν και θερμοκρασίες άνω των 44°C.
Τα στοιχεία επομένως είναι ελαφρώς απογοητευτικά…
Θα επανέλθω για να είστε για ακόμη μια φορά πρώτοι και έγκαιρα ενημερωμένοι.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Διαφήμιση