Αρχική Special Topics Ευ. Λέκκας για ακαθάριστα οικόπεδα: Ο καθένας απο εμάς να αναλάβει τις...

Ευ. Λέκκας για ακαθάριστα οικόπεδα: Ο καθένας απο εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του (Βίντεο)

Σε δραματικούς τόνους μίλησε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για το μερίδιο ευθύνης των πολτιών σχετικά με τις πυρκαγιές. “Όφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, όλοι μας!” είπε χαρακτηριστικά.

0
Ακαθάριστα οικόπεδα
Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και τις περιουσίες όλων απο τα ακαθάριστα οικόπεδα αν οι πολίτες δεν ενεργοποιηθούν και δεν άλλάξουν νοοτροπία ως προς την ενεργοποίησή τους για την προστασίας του περιβάλλοντος έκρουσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εκφράζοντας ουσιαστικά και την αγανάκτησή του για τις ευθύνες όλων μας σε σχέση με την εκδήλωση πυρκαγιών. 

Ο Καθηγητής διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευ. Λέκκας και ο Αντώνης Κούκουζας, πυραγός, πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Πυροσβεστών και καθηγητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι το μεσημέρι της Τετάρτης 19/7/23 απηύθυναν  έκκληση σε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν καθαρίζοντας τα ξερά χόρτα απο σημεία που έχουν πρόσβαση στις γειτονιές τους.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, ατομικά δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας! Με αφορμή φωτογραφικό υλικό και καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια του σχετικά με συσσώρρευση μπαζών και ακαθάριστα οικόπεδα με ξερά χόρτα που αποτελούν ανα πάσα στιγμή επικίνδυνη εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο κ. Λέκκας κάλεσε όλους (μας) να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε άλλο σημείο ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην έλλειψη παιδείας γύρω απο θέματα δράσης κι προστασίας του περιβάλλοντος:Αρχίζουμε απο την παιδεία, αρχίζουμε απο τη γνώση του κινδύνοτ, απο τη γνώση της τρωτότητας. Εάν δεν σιαμορφωθεί η αντίληψη της ευθύνης του καθενός, θα έχουμε αυτά τα αποτελέσμτα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας την εξέλιξη των πυρκαγιών ο πυραγός κ. Κούκουζας, μίλησε για δύσκολες καταστάσεις με συνεχείς αναζωπυρώσεις, σε πολλές περιοχές της χώρας. Μίλησε για τις δυσκολίες των πυροσβεστών που συμμετέχουν αδιάκοπα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης για 35 ώρες συνεχως! Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να βοηθήουν καθαρίοντας αυλές, οικόπεδα κλπ

Μέχρι τη  Λιβύη έφτασε ο καπνός απο τον Κουβαρά

Εν τω μεταξύ, έως τη Λιβύη έφτασε ο καπνός από τις φωτιές στη νοτιοανατολική Αττική και συγκεκριμένα στο Λουτράκι, στον Κουβαρά Αττικής και στη Σαρωνίδα. Την είδηση μετέδωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook.

Καλλιάνος φωτιά!!!!!!!!!!!!!!!!

Συγκεκριμένα σε μία δορυφορική φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό φαίνεται όπως τονίζει ότι «ο καπνός από την πυρκαγιά της νοτιοανατολικής Αττικής θα έχει φτάσει στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Λιβύη». «Εντυπωσιακό αλλά και λυπηρό! Το αίτιο είναι οι ισχυροί βοριάδες αλλά και τα εκτεταμένα μέτωπα!» σχολιάζει ο μετεωρολόγος.

Διαφήμιση