Αρχική Ειδήσεις Ζούγκλα Κολομβίας: Παγκόμια αγκαλιά για τους 4 μικρούς ήρωες

Ζούγκλα Κολομβίας: Παγκόμια αγκαλιά για τους 4 μικρούς ήρωες

Μια παγκόσμια αγκαλιά άνοιξε για τα 4 αδέρφια, οι νέοι ήρωες του κόσμου, που βρέθηκαν σώα στη ζούγκλα 40 ημέρες μετά την πτώση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν. Η Λέσλι , ο Σολείνι , ο Τιεν Νοριελ, και η Κριστίν έγιναν παγκόσμια σύμβολα θάρρους και η περιπέτειά τους είναι βέβαιο ότι θα λάβει κινηματογραφική διάσταση. Αυτό που μένει είναι μέσα στην αγκαλιά των παππούδων τους. να διαχειριστούν την απώλεια της αγαπημένης τους μητέρας.

0
COLOMBIA ACCIDENT PLANE FOUND ALIVE
Φωτογραφία: Juan BARRETO / AFP
Διαφήμιση

Αφού περιπλανήθηκαν επί 40 ημέρες στη ζούγκλα του Γκουαβιάρε στον Αμαζόνιο, τα τέσσερα αδέρφια, η Λέσλι (13 ετών), ο Σολείνι (9 ετών), ο Τιεν Νοριελ (4 ετών) και η Κριστίν (ενός έτους) βρέθηκαν ζωντανά το απόγευμα της Παρασκευής  9/6 από τους διασώστες.

Σύνταξη: ecozen.gr

Αμέσως μετά την ανέρευσή τους μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μπογκοτά, ενω ολόκληρη η Κολομβία γιορτάζει το «θαύμα».

Η είδηση της διάσωσης των τεσσάρων παιδιών 40 ημέρες μετά την πτώση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, κάνει απο το Σάββατο 10/6 το γύρο του κόσμου ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί απο βίντεο, φωτογραφίες και ευχές για τους λιλιπούτεεους ήρωες! Η μητέρα τους και οι δυο πιλότοι του αεροσκάφους βρήκαν τραγικό θάνατο.

Το γεγονός της εξαφάνισης των παιδιών έκανε τον γύρο του κόσμου, όπως και τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης του στρατού. Στην πορεία βρέθηκαν μπιμπερό, ψαλίδι, παπούτσια, μισοφαγωμένα φρούτα, ίχνη και ακόμη αυτοσχέδια καταλύματα.

ΖΟΎΓΚΛΑ ΚΟΛΟΜΒΊΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ

Ηταν η μαχητική φύση της Λέσλι, της μεγαλύτερης αδελφής, που τους επέτρεψε να επιβιώσουν, θεωρεί η γιαγιά τους. «Συνήθως φρόντιζε τα αδέλφια της όταν η μητέρα τους εργαζόταν. Τους έδινε να φάνε αλεύρι, ψωμί μανιόκας, καρπούς των θάμνων».Σύμφωνα με την Εθνική Οργάνωση των Λαών των Αμερινδιάνων της Κολομβίας (Opiac), ένας σημαντικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην επιβίωσή τους είναι το γεγονός ότι είναι ιθαγενείς. Είναι αυτός ο πολύ ξεχωριστός δεσμός με την φύση που τους ορίζει.

«Η επιβίωση των παιδιών είναι η απόδειξη της γνώσης και της σχέσης που διατηρούν οι ιθαγενείς με την φύση, ένας δεσμός που διδάσκεται από όταν βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους», γράφει σε ανακοίνωσή της η Opiac.

Κολομβια διασωση
Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που «χτένιζαν» επί εβδομάδες την περιοχή, θα είχαν χάσει προ πολλού τις ελπίδες τους αν δεν έβρισκαν μισοφαγωμένα άγρια φρούτα, παπούτσια, πρόχειρα καταλύματα και ίχνη στις λάσπες και τα χώματα που υποδείκνυαν πως τα παιδιά ήταν ζωντανά.

Ο κολομβιανός στρατός δημοσιοποίησε μέσω Twitter περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αδέλφια, καθισμένα πάνω σε λινάτσες, πλαισιωμένα από στρατιωτικούς και ιθαγενείς που τους πρόσφεραν να φάνε και να πιούνε. Τα δυο μεγαλύτερα φόραγαν σκισμένα παντελόνια τζιν και μακρυμάνικα μπλουζάκια, με τα πόδια τυλιγμένα με λωρίδες υφάσματος. Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο δήλωσε: «Ήταν μόνοι τους, οι ίδιοι πέτυχαν ένα παράδειγμα απόλυτης επιβίωσης που θα μείνει στην ιστορία», τονίζοντας πως η διάσωση των τεσσάρων αδελφών ήταν «χαρά για ολόκληρη τη χώρα».

Σήμερα είναι μέρα μαγική, που, χωρίς καμιά αμφιβολία μας γεμίζει χαρά», πρόσθεσε ο κολομβιανός πρόεδρος μετά την επιστροφή του από την Κούβα, όπου η κυβέρνησή του και ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, κατέληξαν στην υπογραφή εξάμηνης εκεχειρίας. «Επιστρέφω και η πρώτη είδηση που μαθαίνω είναι πως οι αυτόχθονες και τα μέλη των ένοπλων δυνάμεων που συμμετείχαν στην έρευνα βρήκαν τα παιδιά 40 μέρες αργότερα», πρόσθεσε.

download (1)

Η πολεμική αεροπορία πήρε μέρος στην επιχείρηση με τρία ελικόπτερα. Στο ένα ήταν εγκατεστημένος τηλεβόας, που αναπαρήγαγε μήνυμα της γιαγιάς των παιδιών. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης δορυφόροι την προσπάθεια να βρεθεί η πορεία που θα μπορούσαν να είχαν ακολουθήσει τα παιδιά μέσα στη ζούγκλα.

Το Τσέσνα με τους επτά επιβαίνοντες πήγαινε από την Αραρακουάρα, στην επαρχία Αμασόνας, στη Σαν Χοσέ ντελ Γουαβιάρε, στην επαρχία Γουαβιάρε, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Μαΐου, προτού χαθεί από τα ραντάρ.

ΠΗΓΗ:Euronews

Διαφήμιση