Αρχική Διάστημα Βρέθηκε σταγόνα νερού σε αστεροειδή κοντά στη Γη

Βρέθηκε σταγόνα νερού σε αστεροειδή κοντά στη Γη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΝΕΡΟ
Διαφήμιση

Τα στίγματα σκόνης που ανέκτησε ιαπωνικό διαστημικό σκάφος από αστεροειδή σε απόσταση περίπου 186 εκατομμυρίων μιλίων (300 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από τη Γη αποκάλυψαν ένα εκπληκτικό συστατικό: μια σταγόνα νερού.

Η ανακάλυψη προσφέρει νέα υποστήριξη στη θεωρία ότι η ζωή στη Γη μπορεί να έχει προέλθει από το διάστημα.

Τα ευρήματα περιλαμβάνονται στην τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε από την ανάλυση 5,4 γραμμαρίων λίθων και σκόνης που συνέλεξε το σκάφος Hayabusa-2 από τον αστεροειδή Ryugu.

Αυτή η σταγόνα νερού έχει μεγάλη σημασία, δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας, Tomoki Nakamura του Πανεπιστημίου Tohoku, στους δημοσιογράφους πριν από τη δημοσίευση της έρευνας στο περιοδικό Science την Παρασκευή.

Hayabusa2

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το νερό ήρθε [από το διάστημα], αλλά εμείς ανακαλύψαμε για πρώτη φορά νερό στον Ryugu, έναν αστεροειδή κοντά στη Γη“.

Το Hayabusa-2 εκτοξεύτηκε το 2014 για την αποστολή του στο Ryugu και επέστρεψε στην τροχιά της Γης πριν από δύο χρόνια για να αφήσει μια κάψουλα που περιείχε το δείγμα.

Το πολύτιμο φορτίο έχει ήδη δώσει αρκετές πληροφορίες, όπως οργανικό υλικό που έδειξε ότι ορισμένα από τα δομικά στοιχεία της ζωής στη Γη, τα αμινοξέα, μπορεί να έχουν σχηματιστεί στο διάστημα.

Η τελευταία ανακάλυψη της ομάδας ήταν μια σταγόνα υγρού στο δείγμα του Ryugu που ήταν ανθρακούχο νερό που περιείχε αλάτι και οργανική ύλη, δήλωσε ο Nakamura.

Αυτό ενισχύει τη θεωρία ότι αστεροειδείς όπως ο Ryugu, ή ο μεγαλύτερος μητρικός αστεροειδής του, θα μπορούσαν να έχουνπαράσχει νερό, το οποίο περιέχει αλάτι και οργανική ύλησε συγκρούσεις με τη Γη, είπε.

Ανακαλύψαμε ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να συνδέεται άμεσα, για παράδειγμα, με την προέλευση των ωκεανών ή της οργανικής ύλης στη Γη“.

Η ομάδα του Nakamura, η οποία αποτελείται από περίπου 150 ερευνητές μεταξύ των οποίων 30 από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες που αναλύουν το δείγμα από το Ryugu.
asteroid ryugu
Το δείγμα έχει μοιραστεί μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών ομάδων για να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα νέων ανακαλύψεων.

Ο Kensei Kobayashi, ειδικός στην αστροβιολογία και ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Γιοκοχάμα, ο οποίος δεν συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα, χαιρέτισε την ανακάλυψη.

Το γεγονός ότι ανακαλύφθηκε νερό στο ίδιο το δείγμα προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της ευθραυστότητάς του και των πιθανοτήτων καταστροφής του στο διάστημα, είπε.

Υποδηλώνει ότι ο αστεροειδής περιείχε νερό, με τη μορφή ρευστού και όχι μόνο πάγου, και ότι οργανική ύλη μπορεί να είχε δημιουργηθεί μέσα σε αυτό το νερό“.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Διαφήμιση