Αρχική Καταστροφές Νέες πλημμύρες σαρώνουν το Σίδνεϋ – Παλίρροια «κατάπιε» πασίγνωστες παραλίες

Νέες πλημμύρες σαρώνουν το Σίδνεϋ – Παλίρροια «κατάπιε» πασίγνωστες παραλίες

Τα «θυμωμένα» κύματα του ωκεανού εξαφάνισαν σήμερα πασίγνωστες παραλίες στο Σίδνεϋ στην Αυστραλία, καθοδηγούμενα από ριπές ανέμων ταχύτητας 74 χιλιομέτρων την ώρα.

0
sydney
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα «θυμωμένα» κύματα του ωκεανού εξαφάνισαν σήμερα πασίγνωστες παραλίες στο Σίδνεϋ στην Αυστραλία. Στις παραλίες Bondi και Fiona Sheppard παρασύρθηκαν βάρκες και ανατράπηκαν ιστιοφόρα, ενώ, τα παλιρροιακά κύματα έφτασαν σε σπίτια και επιχειρήσεις καθοδηγούμενα από ριπές ανέμων ταχύτητας 74 χιλιομέτρων την ώρα.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϋ είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές έπλητταν για δεύτερη φορά τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, πλημμυρίζοντας πολλά μεγάλα προάστια.

Τα ανατολικά ποτάμια της Αυστραλίας βρέθηκαν στην απόλυτη χωρητικότητά τους μετά από βροχοπτώσεις ρεκόρ σε αρκετές περιοχές των πολιτειών του Κουίνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας από τα μέσα Φεβρουαρίου, διακόπτοντας την κυκλοφορίας σε πολλές πόλεις αλλά και σαρώνοντας ολόκληρα αγροκτήματα και ζώα στο πέρασμά τους.

Αυστραλία: Εφιάλτης δίχως τέλος – Νέες φονικές καταιγίδες εκκενώνουν το Σίδνεϋ 

Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν πλημμυρισμένους δρόμους και βυθισμένα αυτοκίνητα στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϋ, με τους κατοίκους ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να ζητούν να απομακρυνθούν.

Η νέα σαρωτική Παλίρροια

Μετά τον πρόσφατο «εφιάλτη», χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται γιατί δεν είχαν προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Θυελλώδεις καιρικές συνθήκες είχαν προβλεφθεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου μετά τις βροχοπτώσεις ρεκόρ τον περασμένο μήνα, αλλά σύμφωνα με το δελτίο αναμενόταν βελτίωση «καθώς το επικίνδυνο σύστημα κινείται προς τα νότια», όπως ανακοινώθηκε.

Διαφήμιση