Αρχική Καταστροφές Αυστραλία: Εφιάλτης δίχως τέλος – Νέες φονικές καταιγίδες εκκενώνουν το Σίδνεϊ

Αυστραλία: Εφιάλτης δίχως τέλος – Νέες φονικές καταιγίδες εκκενώνουν το Σίδνεϊ

Αντιμέτωποι με τις πιο «Δύσκολες 24 ώρες μπροστά τους» βρίσκονται στην Αυστραλία, καθώς οι βροχές κατακλύζουν το Σίδνεϊ, αναγκάζοντας τις αρχές να προβούν σε εκκενώσεις πόλεων.

0
Australia
Διαφήμιση

Απανωτές προειδοποιήσεις για πλημμύρες μεταδίδονται στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας την Τρίτη και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν ξανά τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, πλημμυρίζοντας πολλά μεγάλα προάστια.

Τα ανατολικά ποτάμια της Αυστραλίας ήταν ήδη κοντά στην απόλυτη χωρητικότητά τους μετά από βροχοπτώσεις ρεκόρ σε αρκετές περιοχές των πολιτειών του Κουίνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας τις τελευταίες εβδομάδες, διακόπτοντας την κυκλοφορίας σε πολλές πόλεις αλλά και σαρώνοντας ολόκληρα αγροκτήματα και ζώα στο πέρασμά τους.

Μια 67χρονη γυναίκα και ο 34χρονος γιος της βρέθηκαν νεκροί κοντά σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο σε κανάλι όμβριων υδάτων στο δυτικό Σίδνεϊ, δήλωσαν οι αρχές, ενώ η αστυνομία του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός άνδρα που αγνοείται από πλημμύρες από τις 27 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 20 από τότε που ξεκίνησε ο κατακλυσμός. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί είτε σε σπίτια που πλημμύρισαν είτε σε αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να διασχίσουν πλημμυρισμένους δρόμους.

Το κέντρο Μετεωρολογίας Ντιν Ναράμορ είπε ότι από μικρές έως μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν από τα σύνορα Κουίνσλαντ προς Βικτώρια, σε απόσταση μεγαλύτερη από 1.555 χλμ. (966 μίλια).

«Ένα εξαιρετικά δύσκολο 24ώρο ή ακόμη και 48ώρο είναι μπροστά μας», ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης την Τρίτη, καθώς προβλέπονται βροχές έως και 120 mm σε όλο το Σίδνεϊ τις επόμενες 24 ώρες.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν πλημμυρισμένους δρόμους και βυθισμένα αυτοκίνητα στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ, με τους κατοίκους ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να ζητούν να απομακρυνθούν.

«Είδαμε έναν τύπο να περπατάει χθες το βράδυ, με νερό μέχρι το λαιμό του», είπε ένας ιδιοκτήτης σκαφών, ο οποίος χρησιμοποίησε μια λέμβο για να σώσει ανθρώπους στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, σύμφωνα με τον Guardian.

«Τον σηκώσαμε και τον πήγαμε στο τέλος του δρόμου. Βρήκαμε ανθρώπους που είχαν κολλήσει στα σπίτια τους, οι οποίοι αρχικά είχαν αποφασίσει να περιμένουν την πλημμύρα αλλά διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν».

Εν μέσω προειδοποιήσεων για ξαφνικές πλημμύρες, οι αρχές ζήτησαν από τους 5 εκατομμύρια κατοίκους του Σίδνεϊ να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις στους δρόμους. Ενώ, πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν λόγω πλημμυρικών φαινομένων στις γραμμές.

Σε απόγνωση οι πολίτες

Στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, η απογοήτευση μεταξύ πολλών κατοίκων που επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς αγωνίζονται να καθαρίσουν τα συντρίμμια και τη λάσπη αυξάνεται, με την τροφοδοσία και το διαδίκτυο να εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένα σε αρκετές πόλεις. Οι αρχές φοβούνται ότι ακόμη περισσότερες βροχοπτώσεις θα εμποδίσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους για να παραδώσουν τις απαραίτητες προμήθειες.

Διαφήμιση