Αρχική Τεχνολογία Ένας αρουραίος – ρομπότ που θα σώζει ανθρώπινες ζωές

Ένας αρουραίος – ρομπότ που θα σώζει ανθρώπινες ζωές

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Πεκίνου δημιούργησαν το πρώτο ρομποτικό αρουραίο σχεδιασμένο για αποστολές έρευνας και διάσωσης.

0
rat
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen, gr

Κινέζοι επιστήμονες δήλωσαν ότι έχουν αναπτύξει έναν αρουραίο ρομπότ που ελπίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές διάσωσης σε σημεία που έχει συμβεί κάποια φυσική ή άλλου είδους καταστροφή. Κάποια από αυτά τα ρομπότ έχουν μορφή ζώων (σκύλων, ερπετών κ.α.).

Ένας αρουραίος στη …διάσωση

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Πεκίνου δημιούργησαν το πρώτο ρομποτικό αρουραίο σχεδιασμένο για αποστολές έρευνας και διάσωσης. Το ρομπότ που ονομάζεται SQuRo μιμείται όλες τις  κινήσεις και δυνατότητες που διαθέτουν οι αρουραίοι για να κινούνται αποτελεσματικά σε μικρούς χώρους και δύσβατα σημεία. Επιπλέον το ρομπότ μπορεί να μεταφέρει φορτία ισοδύναμα με 91% το βάρος του.

«Οι αρουραίοι που ζουν σε σπηλιές έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της ερευνητικής κοινότητας εξαιτίας της ασυναγώνιστης ευελιξίας, επιδεξιότητας και προσαρμοστικότητας τους. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να επιτευχθεί η αντιγραφή των μορφολογικών χαρακτηριστικών καθώς και αυτών της κίνησης των αρουραίων» αναφέρουν οι ερευνητές οι οποίοι δημοσιεύουν το επίτευγμα τους στην επιθεώρηση « IEEE Transactions on Robotics».

Οι ερευνητές μελέτησαν λεπτομερώς την ανατομία αλλά και τις κινήσεις των αρουραίων καταφέρνοντας να δημιουργήσουν μια εύκαμπτη σπονδυλική στήλη παρόμοια με αυτή των αρουραίων. Αποτέλεσμα είναι το ρομπότ να μπορεί να εκτελεί το σύνολο των κινήσεων των αρουραίων και να είναι το ίδιο αποτελεσματικό στο να περνά μέσα από μικροσκοπικά περάσματα, να ισορροπεί πάνω σε επίσης μικροσκοπικές επιφάνειες, να σκαρφαλώνει και γενικά να μπορεί να φτάνει στον προορισμό του ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στον δρόμο του.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να φτάσει σε εγκλωβισμένα άτομα και να τους προσφέρει κάποιου είδους πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία που θα γνωρίζουν που βρίσκεται το ρομπότ.

Διαβάστε επίσης:  Η άνοδος της θάλασσας απειλεί 200 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟΗΕ: 2 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα στο Κέρας της Αφρικής
Επόμενο άρθροΚαμία ανησυχία για τον σεισμό 5,2 Ρίχτερ στα Κύθηρα