Αρχική Ειδήσεις Ο Ζελένσκι ζητά απαγόρευση πτήσεων από τη Γερουσία των ΗΠΑ – Ο...

Ο Ζελένσκι ζητά απαγόρευση πτήσεων από τη Γερουσία των ΗΠΑ – Ο Πούτιν απειλεί με εμπλοκή όποιον τολμήσει

Η Δύση φαίνεται να μετρά τις κινήσεις της, με τον Ζελένσκι να ζητά στρατιωτική βοήθεια, τον Πούτιν να απειλεί και τον λαό της Ουκρανίας να βιώνει τις τραγικές συνέπειες των γεωπολιτικών ανταγωνισμών

0
putin
Διαφήμιση

Σύνταξης: ecozen.gr

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπήρξε ξεκάθαρος: Θα θεωρήσει εμπόλεμη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.  Στέλνει έτσι σαφέστατο μήνυμα στη Δύση ότι δεν θα καθίσει με δεμένα χέρια αν κάποια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αποφασίσει να επιτηρήσει ή με κάποιο τρόπο να συμμετάσχει σε μία απαγόρευση πτήσεων.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του στην Γερουσία των ΗΠΑ απαιτεί στρατιωτική βοήθεια και εφαρμογή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων προκειμένου να μην υπάρξουν εκατόμβες αμάχων.

Δυτικοί αξιωματούχοι φαίνεται να μετρούν τις επόμενες κινήσεις τους, την ώρα που ένας λαός βιώνει τις τραγικές συνέπειες γεωπολιτικών ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων που σφραγίζουν τη μοίρα του.

Ζελένσκι ζητά βοήθεια με …όποιο κόστος;

Χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο. Για μία ο Ζελένσκι επανέλαβε την έκκλησή του προς το ΝΑΤΟ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του με σκοπό να περιοριστούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Επίσης, στα αιτήματα του Ουκρανού προέδρου ήταν και η παροχή επιπλέον ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας.

zelensky3_2

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι νομοθέτες έχουν εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή τους στην επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, καθώς αυτό θα απαιτούσε την κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων, οδηγώντας το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ωστόσο υποσχέθηκαν ότι οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν 10 δισ. δολάρια για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι,  επανέλαβε το αίτημά του να σταλούν στη χώρα του μαχητικά ρωσικής κατασκευής.

ΗΠΑ και ΕΕ εμφανίστηκαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο  να παραχωρήσουν μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG, που οι Ουκρανοί πιλότοι ξέρουν πώς να τα χειριστούν. Το μήνυμα Πούτιν όμως προς τις χώρες που τα διαθέτουν, – Βουλγαρία, Πολωνία και Σλοβακία υπήρξε ξεκάθαρο.

Πούτιν: Όποιος συμβάλλει στο κλείσιμο εναέριου χώρου θα θεωρηθεί εμπόλεμος

H Μόσχα θα θεωρήσει εμπόλεμη οποιαδήποτε χώρα ή μέλος σχηματισμού επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, προειδοποιούσε την ίδια περίπου ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Μιλώντας σε στελέχη ρωσικών αεροπορικών εταιρειών που πλήττονται από τις κυρώσεις προέβη σε μία εφ΄ όλης της ύλης ανάλυση με μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες.

 

Κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά ότι χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες, παιδιά και αμάχους, την ώρα που η μόσχα μετά από έκκληση της ουκρνικής κυβέρνησης δέχτηκε την εφαρμογή εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Εξήγησε το γιατί κατά τη δική του άποψη η “στρατιωτική αυτή εμπλοκή” αποτελούσε μονόδρομο: Η Ουκρανία σχεδίαζε την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Χωρίς διεθνή αναγνώριση της Κριμαίας, αυτό θα σήμαινε ότι την επομένη θα είμαστε σε άμεση εμπλοκή με το ΝΑΤΟ.

Ό,τι και να λένε, όσες διαβεβαιώσεις και να δίνουν η προοπτική ένταξής τους στο ΝΑΤΟ περιγράφεται στο Σύνταγμα τόνισε.

Κατήγγειλε την εμπλοκή στις εχθροπραξίες τζιχαντιστών από τη Μέση Ανατολή και ξεκαθάρισε ότι από πλευράς Ρωσίας μετέχουν μόνο επαγγελματικός στρατός και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση.

Επίσης επανέλαβε ότι όλα πηγαίνουν βάση σχεδίου και ότι απώτερος στόχος είναι η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και η αποστρατικοποίησή της.

 

Διαφήμιση