Αρχική Ειδήσεις Ἐλπιδοφόρος: «Πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε… νά τερματισθῆ τώρα ὁ πόλεμος!»

Ἐλπιδοφόρος: «Πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε… νά τερματισθῆ τώρα ὁ πόλεμος!»

Με εγκύκλιο της η Ἀρχιεπισκοπή Αμερικής καλεί ιεράρχες και πιστούς να προσευχηθούν και να στηρίξουν έμπρακτα όλο τον ουκρανικό λαό.

0
Ucraine1
Διαφήμιση

Με εγκύκλιο της η Ἀρχιεπισκοπή Αμερικής καλεί ιεράρχες και πιστούς να προσευχηθούν και να στηρίξουν έμπρακτα όλο τον ουκρανικό λαό, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σύνεσης στον Ρώσο Πρόεδρο που κατονομάζει ως αποκλειστικό υπεύθυνο της ανείπωτης φρίκης και  τραγωδίας από την εισβολή.

Η εγκύκλιος γιά τήν εἰσβολή στήν Οὐκρανία αποστέλεται «προς τοὺς Σεβασμιωτάτους καὶ Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τοὺς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς καὶ Διακόνους, τοὺς Μοναχοὺς καὶ τὶς Μοναχές, τοὺς Προέδρους καὶ τὰ Μέλη τῶν Κοινοτικῶν Συμβουλίων, τοὺς Ἐντιμολογιωτάτους Ἄρχοντες τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, τὰ μέλη τῆς Ἡγεσίας τῶν 100, τὰ Ἡμερήσια καὶ Ἀπογευματινὰ Σχολεῖα, τὶς Φιλοπτώχους Ἀδελφότητες, τὴ Νεολαία, τὶς Ἑλληνορθόδοξες Ὀργανώσεις καὶ ὁλόκληρο τὸ Χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς».

«Πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε» (κατά Ματθαῖον 23:8)

 

Ἀρχιεπισκοπικὴ ἐγκύκλιος γιά τήν εἰσβολή στήν Οὐκρανία

Πονάμε βαθιά και θλιβόμαστε ιδιαίτερα από τη φρίκη που προκάλεσε στην ψυχή μας η εισβολή στην Ουκρανία. Δεν χρησιμοποιώ σκοπίμως τη λέξη “Ρωσία”, διότι πολλές χιλιάδες Ρώσων διαμαρτύρονται γι’ αυτή την απρόκλητη και παράλογη επίθεση, με κίνδυνο μάλιστα της ζωής και της ελευθερίας.

Η συγκεκριμένη επίθεση βαραίνει αποκλειστικά τους ώμους του Βλαδίμηρου Πούτιν,
του οποίου η ιδιοτελής πολιτική ατζέντα θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.

 

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας ανθρώπινου πόνου: στοχοποίηση άμαχου πληθυσμού, δολοφονίες, τρόμος και απώλειες ζωών αθώων ανθρώπων και ιδιαίτερα παιδιών. Γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι υπήρξαν παιδιά που ανδρώθηκαν, τρεφόμενα από το ίδιο στήθος. Είναι αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ. Πως είναι δυνατό να λαμβάνει χώρα μία τέτοια αδελφοκτονία στον Ιερό Τόπο της Ρωσίας του Κιέβου; Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αναρωτιόμαστε περί του πρακτέου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν κατηγορηματικός:

«…νά τερματισθῆ τώρα ὁ πόλεμος! Νά σταματήσῃ ἄμεσα κάθε πράξις βίας, κάθε τι πού σκορπάει τόν πόνο καί τόν θάνατο. Νά ἐπικρατήσῃ ἡ λογική, ἡ ἀγάπη πρός τόν συνάνθρωπο, ἡ καταλλαγή καί ἡ ἀλληλεγγύη, τό φῶς τοῦ Ἀναστάντος Χριστοῦ, τό δῶρο τῆς ζωῆς.» (27 Φεβρουαρίου 2022)

Με το πνεύμα αυτό του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας, που εκφράζει όλους μας, προτρέπουμε τους πιστούς να προσευχηθούν και να στηρίξουν έμπρακτα όλο τον ουκρανικό λαό: και εκείνους που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και εκείνους που ανήκουν στην εν Ουκρανία δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας και τους Ελληνοκαθολικούς και αυτούς που ανήκουν στις Εβραϊκές Κοινότητες και όλους ανεξαιρέτως όσοι βρίσκονται κάτω από τις φρικαλέες συνθήκες του πολέμου.

Καλούμαστε όχι μόνο να συγχωρούμε, αλλά και να αγαπάμε τους εχθρούς μας (Ματθ. 5, 44). Ας προχωρήσουμε, όμως, και ένα βήμα παραπάνω. Ας μην βλέπουμε τον εχθρό στα πρόσωπα των αδελφών μας. Η αγάπη του Χριστού είναι σε θέση να μεταμορφώσει την ύπαρξή μας και να μας μεταβάλλει σε μία οικογένεια που θα μπορεί να αντιστέκεται στο κακό και να θεραπεύει τις πληγές που δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή την Εκκλησία μας. Ας προσευχηθούμε, αγαπητοί μου, στον Κύριό μας για την ειρήνη.

Μετὰ τῆς πατρικῆς ἐν Κυρίω Ἰησοῦ Χριστῷ ἀγάπης,

† ὁ Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρος

Προσευχή στον Τείχος των Δακρύων για μια χώρα που χρειάζεται όλες τις προσευχές μας.

Το Τείχος των Δακρύων είναι το πιο ιερό σημείο για τους Εβραίους εκτός του ίδιου του όρους του ίδιου του Ναού της Ιερουσαλήμ.

Εκεί βρέθηκαν οι πιστοί Εβραίοι της περιοχής για να τελέσουν το Shabbat Shalom και να προσευχηθούν για τη χώρα που όπως λένε χρειάζεται τις προσευχές όλων.

Και τι είναι το Shabbat Shalom. Το Shabbat ή το Σάββατο, προέρχεται από την εβραϊκή λέξη shevet, που σημαίνει «κατοικώ», και σχετίζεται επίσης με τον sheva, τον αριθμό επτά.

Η απλούστερη έννοια του shalom είναι η ειρήνη, ή «η απουσία πολέμου». Το πλαίσιο και η προέλευσή του επικοινωνούν μια εσωτερική πληρότητα και ολότητα.

Διαφήμιση