Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Η Ελλάδα προσβάσιμος τουριστικός προορισμός για Άτομα με Αναπηρία

Η Ελλάδα προσβάσιμος τουριστικός προορισμός για Άτομα με Αναπηρία

Κάθε άνθρωπος, με αναπηρία, χρόνια πάθηση ή μειωμένη κινητικότητα, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει πλήρως και ισότιμα στην τουριστική αλυσίδα… τώρα έχει και τη δυνατότητα.

0
tourismos amea
Διαφήμιση

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον κοινό σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων που προωθούν τον Προσβάσιμο Τουρισμό στη χώρα μας, υπέγραψαν στο Υπουργείο Τουρισμού ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Οι δράσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κατάρτιση των εμπλεκόμενων στον τουριστικό τομέα σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς του Προσβάσιμου Τουρισμού, την προώθηση δράσεων εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση της προσβασιμότητας υποδομών και υπηρεσιών, την καθιέρωση διεθνούς forum για τον Τουρισμό για Όλους/Προσβάσιμο Τουρισμό, που θα υλοποιείται ανά έτος σε διαφορετικό σημείο της χώρας.

Στόχος των δράσεων είναι η καθιέρωση διαρκούς θεσμικής διαβούλευσης του Υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων με το εθνικό αναπηρικό κίνημα, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και η Ελλάδα να γίνει προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της.

kikilias sign

Ισότιμη συμμετοχή στην τουριστική αλυσίδα

 

«Στόχος μας είναι να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμος τουριστικός προορισμός για όλους» δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο κ. Κικίλιας διαβεβαιώνοντας ότι «Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε ως Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να γίνει αυτό πράξη. Μέριμνά μας είναι κάθε άνθρωπος, με αναπηρία, χρόνια πάθηση ή μειωμένη κινητικότητα, να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει πλήρως και ισότιμα στην τουριστική αλυσίδα».

kikilias others

 

Οι βάσεις για μία διαφορετική πολιτική

«Ο Προσβάσιμος Τουρισμός, ο Τουρισμός για Όλους, πρέπει να γίνει αναπτυξιακή προτεραιότητα στον τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα. Έχει δικαιωματικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα έχει εμπροσθοβαρή αναπτυξιακό χαρακτήρα» δήλωσε από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης.

«Θεωρούμε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία διαφορετική πολιτική στον τομέα του Τουρισμού, που να αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις επί ίσοις όροις με όλους τους πολίτες, είτε ως επισκέπτες, είτε ως εργαζόμενους» πρόσθεσε.

Διαφήμιση