Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας θα τερματιστεί εάν εμβολιαστεί το 70%...

ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας θα τερματιστεί εάν εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού

Στην Αφρική έχει εμβολιαστεί μόλις το 11% και ο στόχος είναι να επιτευχθεί το 70 μέχρι τέλος πρώτου εξαμήνου του 2022

0
ΠΟΥ: Σύσταση στους άνω των 60 ετών να αποφεύγουν τα ταξίδια
Τέντρος Αντάνομ – Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η «οξεία φάση» της πανδημίας θα τερματιστεί φέτος, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, εκτίμησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους την Παρασκευή.

«Υπολογίζουμε ότι η οξεία φάση θα τερματιστεί φέτος, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα του έτους, γύρω στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Αφρική. «Είναι στο χέρι μας (…) Είναι θέμα επιλογής», πρόσθεσε.

Εμβόλιο για την Αφρική

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ επισκέφθηκε τα εργαστήρια της εταιρείας βιοτεχνολογίας Afrigen που εδρεύει στο Κέιπ Τάουν. Εκεί παρασκευάστηκε το πρώτο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA για την Covid-19 στην Αφρική. Το εμβόλιο αυτό, που βασίστηκε στον γενετικό κώδικα του νέου κορονοϊού, τον οποίο παραχώρησε η εταιρεία Moderna, θα είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές τον Νοέμβριο και εκτιμάται ότι θα πάρει άδεια χρήσης το 2024.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εμβόλιο αυτό θα είναι φτηνότερο και προσαρμοσμένο στις συνθήκες της αφρικανικής ηπείρου. Το σχέδιο της Afrigen στηρίζεται από τον ΠΟΥ και τον διεθνή μηχανισμό Covax για την ίση πρόσβαση στα εμβόλια.

Μόνο το 11% των Αφρικανών έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα. Η ήπειρος θα πρέπει να εξαπλασιάσει το ποσοστό αυτό ώστε να φτάσει τον στόχο του 70% μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:  Η βαριά Covid καταστρέφει τους εγκεφαλικούς νευρώνες
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτη Διαύγεια η ΚΥΑ για το ηλεκτρικό ρεύματος για τους αγρότες – Ποιοί οι δικαιούχοι
Επόμενο άρθροΙσπανία: Χωριό φάντασμα ξεπροβάλλει λόγω ξηρασίας