Αρχική COVID-19 Εμβολιασμός παιδιών: Όχι σε τρίτη δόση κάτω των 18 ετών

Εμβολιασμός παιδιών: Όχι σε τρίτη δόση κάτω των 18 ετών

0
παιδί - μάσκα - κορονοϊός - κρούσματα - Covid
Εικόνα: UNSPLASH/Taylor Brandon
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου να σημειώνει ότι δεν υπάρχει σύσταση για αναμνηστική  τρίτη δόση, στα παιδιά κάτω των 18 ετών. Τρίτη δόση προβλέπεται μόνο για όσα παιδιά  βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, επεσήμανε, κατά την διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Παράλληλα υπεραμύνεται της ανάγκης για εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λόγους του ανοίγματος των σχολείων.

Θεοδωρίδου: 91% η κάλυψη παιδιών με MIS-C

Αναφορικά με τα παιδιά που νοσούν και έχουν κανονίσει τον εμβολιασμό τους, η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε πως συστήνεται η χορήγηση μιας δόσης μετά από 3 μήνες. Σε περίπτωση που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση, δεν χρειάζεται νέα δόση.

Επίσης,σχολιάζοντας μια  μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου και αφορά σε παιδιά 5 έως 11 ετών, που εμβολιάστηκαν  με pfizer, σημείωσε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την προστασία και αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι εάν έχει χορηγηθεί πρώτη δόση και ακολουθήσει νόσηση, δεν χρειάζεται επιπλέον δόση.

Για τη νόσο MIS-C τόνισε ότι είχε επισημανθεί ο σπάνιος και υπαρκτός κίνδυνος, αλλά σύμφωνα με μελέτη από τις ΗΠΑ, δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer προστατεύουν σε ποσοστό 91% από το σύνδρομο αυτό.

Για τέταρτη δόση

Αναφερόμενη στην εκρηκτική διασπορά της Όμικρον η  σημείωσε ότι το ενδεχόμενο  τέταρτης δόσης εμβολίου θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου στήριξε το άνοιγμα των σχολείων με σχολιάζοντας πως «το μέλλον της επόμενης γενιάς εξαρτάται από την ανεμπόδιστη εκπαίδευση».

Θεμιστοκλέους : Πάνω από το 90% η κάλυψη στους άνω των 60 ετών

Το 90% υπερβαίνει πλέον η εμβολιαστική κάλυψη στους πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς μετά την απόφαση της υποχρεωτικότητας κλείστηκαν 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιδας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Σημείωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία για τους άνω των 60 ετών είναι η 16η Ιανουαρίου. Από την επομένη θα αρχίσει η βεβαίωση των προστίμων.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι 7.150.000 πολίτες- ποσοστό 68,1% επί του συνολικού πληθυσμού και 77,7% επί του ενήλικου πληθυσμού. Η αναμνηστική δόση έχει χορηγηθεί στο 68,2% των δικαιούχων. Επιπλέον 14,2% έχει προγραμματίσει ραντεβού εμβολιασμού.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και για τον εμβολιασμό των παιδιών. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 37.000 παιδιά. Σημειώνεται ότι άνοιξαν από σήμερα 40.000 νέα  ραντεβού για τα παιδιά. Όσον αφορά στο Παίδων Πεντέλης ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σήμερα λειτούργησε κανονικά. Στο νοσοκομείο θα γίνουν δέκα εμβολιαστικές γραμμές και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μάλλον από Δευτέρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση