Αρχική COVID-19 Δανία: Παιδίατροι ζητούν να επανεξεταστεί ο εμβολιασμός για τα παιδιά

Δανία: Παιδίατροι ζητούν να επανεξεταστεί ο εμβολιασμός για τα παιδιά

0
εμβολιασμός - παιδιών - εμβόλιο - παιδί
Εικόνα: UNSPLASH/Ed Us
Διαφήμιση

Δανοί παιδίατροι καλούν τη Δανική Υγειονομική Αρχή να επανεξετάσει εάν πρέπει να συνεχίσει να συνιστά το εμβόλιο για παιδιά στη Δανία. Σημειώνεται ότι οι νορβηγικές υγειονομικές αρχές δεν θα συστήσουν τα εμβόλια για τον COVID για παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών.

Επανεξέταση λόγω Όμικρον

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Klaus Birkelund Johansen, πρόεδρο της Δανικής Παιδιατρικής Εταιρείας, η απόφαση της Νορβηγίας βασίζεται στα τελευταία δεδομένα της Omicron. Ωστόσο η Δανία εξακολουθεί να βασίζει τις συστάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών στην παραλλαγή Delta. Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας πρέπει να επανεκτιμήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού των παιδιών υπό το πρίσμα της νέας παραλλαγής Omicron.

«Όταν χώρες, όπως η Δανία, βλέπουν τα ίδια δεδομένα και καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα, μπορώ να καταλάβω γιατί οι γονείς στη Δανία δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι να κάνουν», είπε.

Στη Νορβηγία, οι υγειονομικές αρχές τόνισαν ότι το εμβόλιο είναι πιο σημαντικό για παιδιά με χρόνιες παθήσεις ή παιδιά που έρχονται σε επαφή με ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας δεν έκαναν κάποιο σχόλιο, αλλά η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντερίκσεν έκανε μερικές παρατηρήσεις.

«Φυσικά, οι αρχές εξετάζουν συνεχώς τι είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνουν, ακόμη και όταν πρόκειται για παιδιά. Μέχρι τώρα, η σύσταση των υγειονομικών αρχών ήταν σαφής και ξεκάθαρη: εμβολιάστε τα παιδιά σας. Και αν αυτό αλλάξει κάποια στιγμή, οι αρχές θα πρέπει φυσικά να το πουν στους Δανούς», είπε η Φρέντερικσεν.

Συνολικά, το 27,4% της ηλικιακής ομάδας 5-11 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως στη Δανία, ενώ το 41,1% αυτής της ομάδας έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

ΠΗΓΗ: Euractiv

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση