Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: “Έκρηξη” διασωληνωμένων – “Σπάει” το φράγμα των 700

Κορονοϊός: “Έκρηξη” διασωληνωμένων – “Σπάει” το φράγμα των 700

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ (RAPID TEST) ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19 ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Νέο αρνητικό ρεκόρ σε ασθενείς διασωληνωμένους λόγω κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 715. Σε υψηλά επίπεδα και ο αριθμός των απωλειών σε ζωή, με τον αριθμό θανάτων να ανέρχεται στους 79. Ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.526.

Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά με 1.016 μολύνσεις και δεύτερη η Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 577. Ανησυχία και για τη Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.526 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 966.221 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.912 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.595 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική κατανομή

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση