Αρχική COVID-19 Ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα- Νέα ρεκόρ εμβολιασμού

Ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα- Νέα ρεκόρ εμβολιασμού

0
VACCINE COVID19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον βρίσκονται υπό εξέταση. Αυτή τη φορά πρόκειται για δύο ασθενείς στην Αθήνα,  οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία συσχέτιση με το κρούσμα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Θ. Πλεύρη. «Είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα».

Νέα ρεκόρ εμβολιασμού

Μέχρι πρότινος, το διάστημα που μεσολαβούσε ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση ήταν οι έξι μήνες, ωστόσο, η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίσπευση για την αναμνηστική δόση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι στους τρεις μήνες πλέον πρέπει να χορηγείται η τρίτη δόση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Ραγδαία είναι η αύξηση που παρουσιάζεται στον αριθμό των ραντεβού  για την αναμνηστική δόση. Χιλιάδες κόσμου μπήκαν σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση. Συγκεκριμένα, μέσα σε μία ώρα, από τις 10 ως τις 11 το πρωί του Σαββάτου, κλείστηκαν 43.000 ραντεβού για εμβολιασμό.

Συνολικά, από  χθες το βράδυ ως τις 11 σήμερα το πρωί, κλείστηκαν 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Ως  τις 10 το πρωί είχαν κλειστεί και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί πάνω από 190.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Εννιά νέες εισαγωγές εγκύων στο Ιπποκράτειο

Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν εννέα έγκυες με κορωνοϊό και τρεις από αυτές είναι διασωληνωμένες. Οι υπόλοιπες έξι γυναίκες βρίσκονται σε απλές κλίνες, ενώ την ίδια ώρα τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/skai.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση