Αρχική COVID-19 Το σύστημα υγείας καταρρέει: Εικόνες ντροπής στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης – Εξετάζονται νέα...

Το σύστημα υγείας καταρρέει: Εικόνες ντροπής στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης – Εξετάζονται νέα μέτρα

0
κρούσματα
ΑΡΓΟΣ-Μοριακά τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού covid-19 από την ΚΟΜΥ Αργολίδας στο χωριό Φίχτια του Δήμου Άργους Μυκηνών.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση
Επέλαση του κορονοϊού στη χώρα, με την κυβέρνηση να φαίνεται ότι εξετάζει ακόμη και νέα μέτρα, κυρίως τοπικού χαρακτήρα, καθώς επανειλημμένα έχει αποκλείσει την πιθανότητα ενός νέου lockdown, ενώ το σύστημα υγείας φαίνεται να βρίσκεται στα όρια του.
Στο μεταξύ στην τελευταία του ενημέρωση ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε πως κατέληξαν 52 συμπολίτες μας, ενώ διασωληνωμένοι παραμένουν 470 ασθενείς με κορωνοϊό. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 4.307.

Εφιάλτης στο Παπαγεωργίου

Στη Θεσσαλονίκη εφιαλτική ήταν η τελευταία εικόνα από την εφημερία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Εκατοντάδες πολίτες κατέφθαναν  στα επείγοντα χθες. Η εφημερία έκλεισε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ COVID κατειλημμένες και ασθενείς διασωληνωμένους σε άλλες μονάδες. Και οι 25 κλίνες της ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ 4 πολίτες νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Επίσης, στις σκηνές που είχαν στηθεί έξω από τα επείγοντα βρίσκονταν περίπου 30 ασθενείς, που περίμεναν πολλές ώρες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρειάζονται νοσηλεία.

Μέτρα τοπικού χαρακτήρα

Χθες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στο σύστημα υγείας, υπογράμμισε σε δηλώσεις της στον ANT1: «Αν έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να αρχίσουμε να διαλέγουμε αν θα βάλουμε ανθρώπους που έχουν εγκεφαλικό ή ένα ατύχημα ή αν θα βάζουμε ασθενείς με κορονοϊό».

«Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων» σημείωσε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει lockdown για εμβολιασμένους.

Κάθε ενδεχόμενο ανοικτό

Τη στιγμή που από την πλευρά της κυβέρνησης διαμηνύεται ότι όποια νέα μέτρα εφαρμοστούν θα αφορούν στους ανεμβολίαστους, χθες ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος επεσήμανε ότι «κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό», ενώ μιλώντας στο ΑΜΠΕ για το σενάριο του lockdown, είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ μη λες ποτέ».

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο

Είναι ενδεικτική η εικόνα που παρουσιάζεται σε όλη τη γεωγραφία της Ελλάδας, βάση των τελευταίων στοιχείων από τον ΕΟΔΥ, την ώρα που ανησυχία γεννά η αύξηση των διασωληνωμένων αλλά και του αριθμού των θανάτων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

 

Διαφήμιση