Αρχική COVID-19 Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία με αύξηση των διασωληνωμένων και 55 νέους θανάτους

Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία με αύξηση των διασωληνωμένων και 55 νέους θανάτους

0
COVID
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στα όρια τους βρίσκονται τα νοσοκομεία και οι υγειονομικοί, καθώς συνεχίζεται η καθημερινή εικόνα των 55 νέων απωλειών από ή με κορονοϊό και ο υψηλός αριθμός διασωληνωμένων που συνεχώς ανεβαίνει δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 6.862 κρούσματα, 55 θανάτους και 508 διασωληνωμένους.

Στο “κόκκινο” η Αττική ενώ μια ανάσα πίσω σε νέα κρούσματα η Θεσσαλονίκη παρά το υποτετραπλάσιο του πληθυσμού της. Για πολλοστή συνεχόμενη μέρα, τόσο η Αττική, όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν τετραψήφιους αριθμούς μολύνσεων. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο «δίνει» 1.491 μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη 1.194.

Ανησυχία επικρατεί και για την πορεία της πανδημίας σε Λάρισα αλλά και σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid 19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.862, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 821.900 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 50,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.072 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.616 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 508 (62,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 423 (83,27%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 85 (16,73%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.391 ασθενείς.

Γεωγραφική κατανομή

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Οι τελευταίες εξελίξεις: