Αρχική COVID-19 Μητσοτάκης: Από τη στιγμή που έχουμε εμβόλιο δεν θα έχουμε lockdown

Μητσοτάκης: Από τη στιγμή που έχουμε εμβόλιο δεν θα έχουμε lockdown

0
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) - Μητσοτάκης
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα "Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19", την οποία διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε νέα έκκληση προς όσους δεν εμβολιάστηκαν να το πράξουν, για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες που θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει, ενώ ξεκαθάρισε με έμφαση ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν».

Μιλώντας σήμερα το πρωί, στην ημερίδα της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξαγγελία των μέτρων χθες, από το υπουργείο Υγείας, και τόνισε ότι τα μέτρα, προσαρμόζουν τη ζωή μας στη νέα πραγματικότητα και υπηρετούν τρεις αρχές:

«Πρώτον, από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο, η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν. Δεύτερον, οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δεν θα χάσουν τα δικαιώματα τα οποία απέκτησαν ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και της πολιτείας. Και τρίτον, όσοι δεν θωρακίζονται ακόμα με το εμβόλιο θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ, ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι και οι γύρω τους».

Κ. Μητσοτάκης: «Μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων»

«Δεν θα έχουμε lockdown» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λίγο μετά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα.

«Αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία. Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε:

«Το σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων».

Για την παρατηρούμενη αύξηση των κρουσμάτων είπε: «Ναι έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καμία σχέση με αυτό το οποίο είχαμε δει πέρυσι τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο να μην πάμε σε lockdown» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης:  Ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα επιλέγουν οι Βρετανοί

Αναφερόμενος στο θέμα της αποστολής γραπτών μηνυμάτων στους πολίτες είπε ότι «χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπαίνει και η Microsoft στον αγώνα του metaverse με το Teams
Επόμενο άρθροΗ Χάλκη γίνεται το πρώτο GR-eco island της Ελλάδας