Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη αύριο – Όχι στο «μοντέλο» της Αυστρίας

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη αύριο – Όχι στο «μοντέλο» της Αυστρίας

0
Κυριάκος Μητσοτάκης - Διάγγελμα - Φωτό Αρχείου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διάγγελμα στους πολίτες αναμένεται να απευθύνει αύριο, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της έντονης έξαρσης του κορονοϊού. Ενώ παράλληλα οι επιστήμονες προειδοποιούν για κλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας τον Δεκέμβριο.

Στο διάγγελμα του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας, στις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος, καθώς και για τον τρόπο εορτασμού των φετινών Χριστουγέννων. Οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες δεν αναμένεται να αρθούν.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Απέρριψε τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να εφαρμόζει ολικό lockdown για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Good morning Britain» του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τρομερή πίεση υπό την οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, τόνισε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Αλλά πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο: βλέποντας αυτή τη στιγμή τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σχεδόν εννέα στους δέκα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Και είναι κρίμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν πήραν την απλή απόφαση να εμβολιαστούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Γεωργιάδης: Θα ληφθούν και άλλα μέτρα, εάν κριθεί αναγκαίο

«Εάν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα μέτρα, αλλά δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτώμενος το αν η κυβέρνηση παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν υιοθετεί πλέον τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι οι ειδικοί προτείνουν μέτρα που άπτονται της υγειονομικής αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίρνει μέτρα και αποφάσεις συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και βεβαίως και αυτήν της οικονομίας.

Ο υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι η μεγάλη διαφορά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν ένα χρόνο, είναι ότι τώρα υπάρχει εμβόλιο και πλέον «δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή όλων γιατί κάποιοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, καθώς και για την είσοδο τους στα σούπερ μάρκετ, είπε ότι ναι είναι κάτι που εξετάζεται, αλλά εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση