Αρχική COVID-19 «Κλείδωσε» για τις 19:30 το Διάγγελμα του Μητσοτάκη

«Κλείδωσε» για τις 19:30 το Διάγγελμα του Μητσοτάκη

0
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος προς τον ελληνικό λαό απόψε στις 19:30.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημάνει την επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία και η κοινωνία και ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στον αρχικό σχεδιασμό της που περιλαμβάνει την αύξηση των εμβολιασμών, την εφαρμογή των υφιστάμενων περιορισμών με το επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου της τήρησης τους και τη στήριξη του ΕΣΥ με μέσα και δυναμικό μέσω της επίταξης των ιδιωτών ιατρών.

Αυτό τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση αποβλέπει πρωτίστως στην υγειονομική ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει η κοινωνία ανοιχτή.

Ζωντανά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Διττά Χριστούγεννα

Από την επίσκεψη του στο Λονδίνο ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο για ολικό lockdown ανεμβολίαστων. Παρόλα αυτά αναμένεται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν σήμερα να διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ξανά έκκληση στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών να προσέλθει για να λάβει την αναμνηστική δόση του εμβολίου. Ενώ επίσης, δεν αναμένεται να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε κανένα επίπεδο.

Η πίεση στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην αυξητική τάση που έχει επιδείξει ο ρυθμός των εμβολιασμών στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες κλείστηκαν 292.000 ραντεβού μόνο για την πρώτη δόση και 105.000 για την αναμνηστική δόση. Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο χορηγήθηκαν 18.000 πρώτες δόσεις εμβολίων και 45.600 για την τρίτη δόση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να επισημάνει τη σύνδεση των εμβολιασμών με την αναχαίτιση του 4ου κύματος του κορονοϊού και συνεπώς με την αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση