Αρχική COVID-19 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Καραντίνα σε ανεμβολίαστους από Ελλάδα – Lockdown σε Βαυαρία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Καραντίνα σε ανεμβολίαστους από Ελλάδα – Lockdown σε Βαυαρία

0
Βαυαρία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανοικτό το ενδεχόμενο η χώρα να μπει σε γενικό lockdown, καθώς το 4ο κύμα της πανδημίας επελαύνει και δοκιμάζει το σύστημα Υγείας. Ήδη ανακοινώνονται και ετοιμάζονται νέα μέτρα.

Σε γενικό lockdown για τις επόμενες τρεις βδομάδες μπαίνει πρώτο το κρατίδιο της Βαυαρίας, με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown. Την ίδια ώρα στις χώρες υψηλού κινδύνου για τη Γερμανία κατατάσσονται από την Κυριακή η Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο και η Ιρλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Τι θα ισχύει για την καρατίνα

Σε καραντίνα 10 ημερών θα πρέπει να παραμείνουν όσοι φθάνουν από τις προαναφερόμενες χώρες στη Γερμανία και δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο. Ωστόσο θα μπορεί κάποιος να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.
Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά άνω των 12 ετών. Για τα μικρότερα η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ.
Σημειώνεται ότι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

“Εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα ως «ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού», καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Κλείνουν τα πάντα στη Βαυαρία

Η Βαυαρία προχωρά σε γενικό lockdown για τις περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, «εκ των πραγμάτων lockdown για τους ανεμβολίαστους» και εκτεταμένους περιορισμούς σε όλο το κρατίδιο. Ακυρώνει όλες τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές και κλείνει μπαρ και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και για τρεις εβδομάδες.

«Εμποδίζουμε, φρενάρουμε, ενισχύουμε», είναι το σύνθημα των ημερών, δήλωσε πριν  ο βαυαρός Πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ και αιτιολόγησε τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφερόμενος στην δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία  και στο υπερβολικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών.

Ο Ζέντερ εξήγγειλε «σκληρό φρένο έκτακτης ανάγκης». Θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μόνο οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, με διαγνωστικά τεστ, οι οίκοι ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης. Για το λιανικό εμπόριο μπαίνουν αυστηρότερα όρια – ενός πελάτη ανά 20 τ.μ. Στις “κόκκινες περιοχές”, εστιατόρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναντήσεις έως πέντε ατόμων από έως και δύο νοικοκυριά, χωρίς να συνυπολογίζονται τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση