Αρχική COVID-19 Αυξάνονται επικίνδυνα οι «κόκκινες» περιοχές: Θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα και επιτάξεις;

Αυξάνονται επικίνδυνα οι «κόκκινες» περιοχές: Θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα και επιτάξεις;

0
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) - μέτρα
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε 22 αυξήθηκαν οι «κόκκινες» περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα και Φθιώτιδα. Παράλληλα, από το κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Άρτα, σύμφωνα με τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι περιοχές που περνούν στο «κόκκινο» είναι: η Θεσσαλονίκη, η Αρκαδία, το Άγιον Όρος, η Αχαΐα, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, η Πιερία, ο Έβρος, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Καβάλα, η Κοζάνη, η Καρδίτσα, η Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και η Φθιώτιδα.

Επιδημιολογικός χάρτης Covid
Εικόνα: covid19.gov.gr

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Στο ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων, αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Ωστόσο, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορονοϊό αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης

Εξέφρασε την ικανοποίηση του από την εφαρμογή των νέων μέτρων, καθώς «ξεκόλλησαν» την πορεία των εμβολιασμών και έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι εκτός από τους υγειονομικούς πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει επιβληθεί και πως ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί.

Ειδικά για τους υγειονομικούς τόνισε από τους 11.000 που ήταν αρχικά ανεμβολίαστοι, 6.000 τέθηκαν σε αναστολή το Σεπτέμβριο ακόμη δεν έχουν γυρίσει στις δουλειές τους, δηλαδή προτιμούν να μείνουν χωρίς μισθό παρά να κάνουν εμβόλιο.

Οικονόμου: Έτοιμη η κυβέρνηση για επίταξη γιατρών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει και επίταξη γιατρών, αν χρειαστεί, για να ενισχύσει το ιατρικό προσωπικό και να πάρει όλα τα μέτρα που έχουν και κόστος. «Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης. Όλοι οι υπουργοί στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους κάνουν ό,τι καλύτερο και περισσότερο μπορούν, για να αποδώσει η μάχη, η στρατηγική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η οποία είναι δύσκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλάει κανείς για ανοσία της αγέλης. Μιλάμε για ανάπτυξη των εμβολιασμών στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο. Αν είχαν εμβολιαστεί όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στις εντατικές, τους διασωληνωμένους, τα νοσοκομεία. Μιλάμε για μία τακτική, η οποία ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι έχουμε κοντά στο 75% των ενηλίκων συμπολιτών μας εμβολιασμένο. Αντίστοιχη είναι η πρακτική που ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη»υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας ότι πουθενά δεν ξανακλείνει η οικονομία και η κοινωνία με ποσοστά εμβολιασμού που είναι παρόμοια με τα δικά μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση