Αρχική COVID-19 Pfizer: Ζήτησε άδεια από τον FDA για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Pfizer: Ζήτησε άδεια από τον FDA για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

0
Pfizer Child
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen

Αίτηση στην αμερικανική αρχή φαρμάκων και τροφίμων FDA κατέθεσαν οι Pfizer και BioNTech για επείγουσα χρήση του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η αίτηση έρχεται σε μία στιγμή που καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα παιδιά, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Η Pfizer έχει προτείνει για τα παιδιά το 1/3 της δόσης που χορηγείται στους ενήλικες.

Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου  ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Η γρήγορη έγκριση του εμβολίου θα μπορούσε να μετριάσει πιθανή αύξηση των κρουσμάτων φέτος το φθινόπωρο, με τα σχολεία να είναι ήδη ανοικτά σε όλη τη χώρα.

Μέσα στο Νοέμβριο η έγκριση

Το εμβόλιο, για το οποίο έχει ήδη δοθεί εξουσιοδότηση για ηλικίες 12-15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως, έχει δείξει πως προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στην ηλικιακή ομάδα σε κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρίες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το θέμα της Covid-19 Τζέφρι Ζίεντς δήλωσε σήμερα στο CNN ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υγείας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση