Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις εκτός νομού;

Κορονοϊός: Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις εκτός νομού;

0
Απαγόρευση κυκλοφορίας - μετακινήσεις - Έλεγχοι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με την αργία της 28ης Οκτωβρίου να πλησιάζει και τους εκδρομείς να ετοιμάζουν βαλίτσες, ξεκινούν ξανά οι συζητήσεις σχετικά με τη θέσπιση μέτρων για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Για την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε συνέντευξη που έδωσε το Σαββατοκύριακο στη Real News.

«Με δεδομένη την πτώση της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών και την περαιτέρω επιτάχυνση της ανόδου των κρουσμάτων, καλό θα ήταν να υπάρξει έλεγχος, είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή δηλωμένου rapid test ή πιστοποιητικού νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες, στα διόδια και στις εξόδους των πόλεων, έτσι ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των γειτονικών περιοχών», εξήγησε

Όπως τόνισε, τα οφέλη από την αύξηση του αριθμού των self tests «θα γίνονται μεγαλύτερα, καθώς θα οδεύουμε στη χειμερινή περίοδο».

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την ανησυχία του για τη διασπορά του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η Θεσσαλονίκη πλησιάζει τα κρούσματα της Αθήνας. Παράλληλα, πρότεινε την αύξηση των ελέγχων και κάλεσε την Πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική διενέργεια ενός self test την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως με το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα 10% με 12% πιθανότητα να κολλήσει ο εμβολιασμένος και στη συνέχεια να επιμολύνει. Και το πιθανότερο είναι να μην έχει καθόλου συμπτώματα. Πέρα από το ότι πρέπει να παίρνουμε μέτρα προστασίας και αποστάσεις χρειάζεται να αυξήσουμε τα τεστ. Προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά πρέπει να διπλασιάσουμε τα τεστ που γίνονται. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με το να γίνει υποχρεωτικό ένα self test την εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους εμβολιασμένους ή όχι», ανέφερε ο καθηγητής.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση