Αρχική COVID-19 Ανεξέλεγκτη η πανδημία στη χώρα – Τα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν

Ανεξέλεγκτη η πανδημία στη χώρα – Τα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν

0
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/EUROKINISSI) - μέτρα
Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να έχει ξεφύγει και το ποσοστό του εμβολιασμού να έχει μείνει στάσιμο, ξεκινούν οι συζητήσεις για νέους περιορισμούς ώστε να αντιμετωπιστεί το βαρύτατο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τη συνεδρίαση της επιτροπής την Τετάρτη, ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση περί νέων μέτρων. «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε έναν διαρκή και πιο σταθερό έλεγχο στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, όπου υπάρχει παραβατικότητα. Υπάρχουν τρόποι να αυξηθεί ο έλεγχος για τήρηση των μέτρων».

Όπως εξήγησε, «το βασικό στοιχείο που έχουμε στο μυαλό μας σε όποια μέτρα συζητούνται είναι ότι η εκρίζωση του ιού έχει πρακτικά μηδενιστεί. Δεν πρόκειται να φύγει ο ιός και αργά ή γρήγορα θα έρθουμε σε επαφή μαζί του. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.»

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όρια του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση.

Ο κ. Μαγιορκίνης δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο υπό τέτοιες συνθήκες να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης για ένα χρονικό διάστημα στις «κόκκινες» περιοχές.

Τα νέα μέτρα στο τραπέζι των ειδικών

  • Περισσότεροι περιορισμού σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ
  • Επιπλέον έλεγχοι για εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους στις «κόκκινες» περιοχές

Κάθε μέρα…SMS για τους ανεμβολίαστους

Παράλληλα, από αύριο, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ξεκινά και η εκστρατεία sms με καθημερινά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων, ειδικά σε περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, όπου οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν ότι το 95% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία των ειδικών κάνει λόγο για έναν μήνα με αύξηση στους διασωληνωμένους, τους θανάτους και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ήδη δηλώσει πως αν χρειαστεί να γίνει επίταξη νοσοκομείων και γιατρών, τότε δε θα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ως προς αυτό.

Ο στόχος είναι εφόσον υπάρχουν και τα εμβόλια να μην παραμεριστούν τα υπόλοιπα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία και να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και για τα υπόλοιπα περιστατικά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση