Αρχική COVID-19 Παγώνη: 1 στα 3 παιδιά νοσούν με κορονοϊό – Τι θα γίνει...

Παγώνη: 1 στα 3 παιδιά νοσούν με κορονοϊό – Τι θα γίνει με την 3η δόση

0
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ
Συνέδριο "Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή" στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, 1 στα 3 κρούσματα κορονοϊού αφορούν σε παιδιά έναντι 1 στα 5 παιδιά που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ.  Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων θα φανούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή». Πρόσθεσε επίσης, ότι η Βρετανία πριν λίγες ημέρες έριξε το όριο για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για όσους είναι άνω από 50 ετών.

Τέλος, επισήμανε ότι σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «New England» δημοσιεύθηκε μια μελέτη που έλεγε για την τρίτη δόση πόσο προσφέρει και εξασφαλίζει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα. «Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι θα κάνουν οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι», κατέληξε.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση

Σήμερα αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, στα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη, οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες από τότε που έκαναν το εμβόλιο που σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, εφόσον υπάρχει η άμεση επαφή με τον ασθενή. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει και νωρίτερα.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε, θα ανακοινωθεί η τρίτη δόση για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60, καθώς υπενθύμισε ότι ήδη τρέχουν τα ραντεβού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. «Βάση των μελετών, σωστά γίνεται αυτό», τόνισε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση