Αρχική COVID-19 Κοροναϊός: Από τα υψηλότερα ποσοστά σε θανάτους η Ελλάδα

Κοροναϊός: Από τα υψηλότερα ποσοστά σε θανάτους η Ελλάδα

0
Covid 2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε εμβολιασμούς και στις τρεις πρώτες σε αριθμό θανάτων βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Κοντά τετραπλάσιος ο αριθμός θανάτων στη χώρα μας έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Τραγικός απολογισμός με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να κυμαίνεται στο 15,84 και η Ελλάδα να καταγράφει 54,11 ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Στις πρώτες θέσεις σε θανάτους στην Ευρώπη

Το δεκαπενθήμερο που τέλειωσε στις 19 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα κατέγραφε 54,11 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, αριθμός υπερτριπλάσιος σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο των 15,84 νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Μάλιστα η αναλογία στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, όταν η χώρα είχε αναφέρει 46,83 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ECDC, μόνο η Βουλγαρία (131,34 θάνατοι) και η Λιθουανία (76,59) ξεπερνούν τον δραματικό απολογισμό στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ξεπερνά σε θανάτους ακόμα και τη Ρουμανία, η οποία βρίσκεται στην επόμενη θέση με 45,42 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Ισλανδία με μηδενικούς θανάτους και ακολουθεί η Τσεχία (2,34), η Πολωνία (2,87) και η Φινλανδία (3,44).

Υψηλότερα από τον μέσο όρο βρίσκεται και η Κύπρος με 25,9 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

deaths

Στα “χαμηλά” σε εμβολιασμούς

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, η Ελλάδα συνεχίζει να υστερεί σε σχέση με τον μέσο όρο, έχοντας εμβολιάσει πλήρως το 58% του πληθυσμού της, έναντι 62% στην ΕΕ.

Η Ισλανδία, η χώρα με την μικρότερη αναλογία θανάτων, είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τη μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη, η οποία φτάνει το 80% σύμφωνα με το OurWorldInData.org

vaccinate

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση