Αρχική Καταστροφές Στη φυλακή οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες για εμπρησμούς

Στη φυλακή οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες για εμπρησμούς

0
FOTIA EVOIA
Εικόνα: EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαφήμιση

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 43χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, που εμφανίζονταν ως εθελοντής πυροσβέστης. Προσωρινά κρατούμενος κριθηκε ο συλληφθείς ημεδαπός άντρας στην Πετρουπολη ενώ στη γυναίκα που πιάστηκε να ανάβει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως από διερχόμενους αστυνομικούς επιβλήθηκε ποινή 5 έτη φυλάκισης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος οδηγείται στη φυλακή για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 43χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής από εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, στη θέση Μαντρί Κρυονερίου να κινείται σε αδιάβατη για τους πολίτες περιοχή, με ένα δίκυκλο, το οποίο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι εθελοντές τον θεώρησαν ύποπτο γιατί κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, περίπου 50 μέτρα από το σημείο που τον σταμάτησαν, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες και συγκεκριμένα εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να πεταχτεί κάποια καύτρα, γιατί φυσούσε αντίθετα.

Οι εθελοντές τον υπέδειξαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε επίσης ο άνδρας που φέρεται να προέβη σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία μέσα στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η γυναίκα, που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά, αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή.

Διαφήμιση