Αρχική Special Topics Η φωτογραφία της 81χρονης από την Εύβοια στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων

Η φωτογραφία της 81χρονης από την Εύβοια στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων

0
ΦΩΤΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ1
Διαφήμιση

Της Μαρίας Μπότη,

Αν μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε οι ίδιες ακριβώς λέξεις έγιναν πρωτοσέλιδο σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη.

Το «πρόσωπο» της καταστροφής, η βουβή κραυγή της 81χρονης γυναίκας σε μία εικόνα. Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο κάνει τον γύρο του κόσμου, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η χώρα μας τις τελευταίες μέρες.
ΦΩΤΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ2
Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη με την 81χρονη γυναίκα που εγκαταλείπει συντετριμμένη το φλεγόμενο σπίτι της, στις Γούβες Εύβοιας έγινε σύμβολο μιας καταστροφής που δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς οι φλόγες καταστρέφουν τα πάντα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα στο νησί.
ΦΩΤΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ3

Το στιγμιότυπο των GETTY IMAGES που έγινε viral σε όλα τα social media, «ανέβηκε» στα σημερινά φύλλα μερικών εκ των μεγαλύτερων εφημερίδων διεθνώς.

Η μαυροντυμένη γυναίκα γυρίζει την πλάτη της στον αγαπημένο της τόπο που φλέγεται και πιάνει το στήθος της. Μια συγκλονιστική εκκένωση χωρίς λόγια, ενώ οι καπνοί υψώνονται εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό. Guardian, Financial Times, Daily Telegraph και άλλα έντυπα διάλεξαν το ίδιο ακριβώς κλικ για να μεταφέρουν στο αναγνωστικό κοινό τους την ελληνική τραγωδία. 

Το σκίτσο που μοιάζει με την «Κραυγή» του Μουνκ

Ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος, αποτύπωσε τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κώστα Τσακαλίδη από τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια, παραπέμποντας ευθέως στην «Κραυγή» του Μουνκ.

Η «Κραυγή» είναι το δημοφιλές όνομα που δίνεται σε μια σύνθεση που δημιούργησε ο Νορβηγός εξπρεσιονιστής καλλιτέχνης Έντβαρτ Μουνκ το 1893. Το 2021, 128 χρόνια μετά, η ζωή μιμείται την τέχνη. Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη που είναι αναμφίβολα γροθιά στο στομάχι για το δράμα που βιώνουν οι πυρόπληκτοι στη βόρεια Εύβοια, δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την κραυγή αυτής της γιαγιάς, της 81χρονης Παναγιώτας από τις Γούβες, που έφτασε σε αυτή την ηλικία να ζήσει αυτό το δράμα.

 

Διαφήμιση