Αρχική Ειδήσεις «Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας»: Το νέο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, ένα αφιέρωμα στην...

«Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας»: Το νέο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, ένα αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία

0
DSC 8707
Διαφήμιση

Το «Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας», το νέο βιβλίο του Γιώργου Πίττα είναι ένα λεξικό με 500 λήμματα και 700 φωτογραφίες, αποτέλεσμα των ταξιδιών που κάνει εδώ και 20 χρόνια, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, καταγράφοντας με την προσωπική του ματιά τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας.

Το Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας, το 8ο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, έρχεται να εμπλουτίσει το σημαντικό του έργο γύρω από την Ελληνική Γαστρονομία με θεματικά βιβλία-λευκώματα (Αθηναϊκή ταβέρνα, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Καφενεία της Ελλάδας, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).

Στο Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας ο Γιώργος Πίττας κάνει μια βουτιά στον διατροφικό πολιτισμό της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας όσα είναι απαραίτητα σ’ έναν ταξιδιώτη, για να αρμενίσει με σιγουριά στο απέραντο πέλαγος της Ελληνικής Γαστρονομίας.

alfavitari gastronomy press exo full

Τουριστικοί προορισμοί, τόποι, τοπία, αμπελώνες, προϊόντα, παραγωγοί, εδέσματα, κρασιά και αποστάγματα, εμβληματικά πρόσωπα της γαστρονομίας και της οινοποιίας, παραγωγοί, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, δημοτικές αγορές, γαστρονομικά δρώμενα, πανηγύρια και παραδόσεις, είναι το καταστάλαγμα και η συμπύκνωση, όσων κατέγραψε ο συγγραφέας, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αυθεντική Ελλάδα, αυτήν που σε κάθε περιοχή κρύβει θησαυρούς της τοπικής γαστρονομίας.

Το «Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα χρήσιμο βιβλίο/λεξικό που ξεχειλίζει από πληροφορίες, γνώσεις, μεράκι και αγάπη, με εικόνες και αφηγήσεις από ανθρώπινες δράσεις και συμπεριφορές, που κάνουν το φαγητό στοιχείο ταυτότητας και πολιτισμού κάθε τόπου.

Τελικά το βιβλίο είναι μια μεγάλη αγκαλία που επιχειρεί να συμπεριλάβει τις περισσότερες «γεύσεις» της ελληνικής γαστρονομίας, έτσι ώστε να χωρέσει όση περισσότερη Ελλάδα. Από τον μεγάλο σεφ Λευτέρη Λαζάρου ως τον Βαγγέλη Μενδρινό, αρχιμάγειρα του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής στην Αμοργό, από το κερκυραϊκό μπουρδέτο ως το ροδίτικο σουπιόριζο, από τον πατριάρχη του ελληνικού κρασιού Γιάννη Μπουτάρη ως τον μέγιστο αποσταγματοποιό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, από τη φακή Εγκλουβής μέχρι την αγκινάρα της Κώμης, από το φημισμένο εστιατόριο Ετρούσκο της Κέρκυρας έως το λαϊκό στο οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια του Πειραία και το ιστορικό καπηλειό Δίπορτο στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας. Και φυσικά το ελληνικό γαστρονομικό τοπίο δεν εξαντλείται με τα 500 λήμματα, αλλά στο βιβλίο αυτό ανοίγονται όλοι οι ορίζοντες και τα πεδία της ελληνικής γαστρονομίας με την παρουσία των πλέον ενδεικτικών πρωταγωνιστών της.

Παρουσίαση του βιβλίου

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 20:00 στην αίθουσα Αrt Space/Studio 265 στην Πάρο
(επαρχ. οδός Παροικιάς-Νάουσας, 300μ. μετά
τον κόμβο Νάουσας-Λευκών).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Χρίστος Γεωργούσης
εκπαιδευτικός, η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά
και ο συγγραφέας Γιώργος Πίττας.

DSC 7140aa

Διαφήμιση