Αρχική Καταστροφές Ξεκίνησαν οι διώξεις για τους εμπρησμούς

Ξεκίνησαν οι διώξεις για τους εμπρησμούς

0
ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) - φωτιές
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Διαφήμιση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκ προθέσεως πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή 06/08/21 ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι Αττικής.  Στη εισαγγελία οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη χθες στο Πεδίον του Άρεως ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα και θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Και για… ναρκωτικά 

Ο 43χρονος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ήδη στον ανακριτή για απολογία  ενώ ασκήθηκε επιπλέον σε βάρος του  ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών. Κατά τη σύλληψή του ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σημείο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιά. Ωστόσο ,σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων. Οι εθελοντές ειδοποίησαν τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι τον συνέλαβαν και στη συνέχεια από την έρευνα που ακολούθησε  εμφανίστηκε εμπλοκή του 43χρονου σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Στο σπίτι του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόρους και τρίφτη κάνναβης και έναν φορητό υπολογιστή.

Διαφήμιση