Αρχική Καταστροφές Χαρδαλιάς: 56 ενεργά μέτωπα – Επικίνδυνες συνθήκες σε Αττική και Εύβοια

Χαρδαλιάς: 56 ενεργά μέτωπα – Επικίνδυνες συνθήκες σε Αττική και Εύβοια

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες, οι άνεμοι θα αυξηθούν», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές  στις 14.00.  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε  εκτάκτως   ότι ειναι ενεργά ακόμη 56 συνολικά πύρινα μέτωπα   και περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα με τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια . Οι σημαντικότερες είναι σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ηλεία, Ανατολική Μάνη, Φθιώτιδα και Γρεβενά. Το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία που κινδυνεύουν.

Στην Αττική είπε  ότι η φωτιά πέρασε τις προηγούμενες ώρες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα. «Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επικίνδυνη η φωτιά στην Εύβοια

Στην Εύβοια η κατάσταση όπως είπε είναι πολύ δύσκολη. «Ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στην Ηλεία υπήρξε και νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί επιχειρούν 310 πυροσβέστες.

Τόνισε και ζήτησε την προσοχή των πολιτών καθώς θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος τις επόμενες ώρες. (https://ecozen.gr/2021/08/deddie-diakopes-revmatos-stin-attiki-pou-kai-pote/)  Οι Αρχές φοβούνται την ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες.

Διαφήμιση