Αρχική Μεταφορές Έρχεται σύγχρονο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη

Έρχεται σύγχρονο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη

0
METRO THESSALONIKI
Εικόνα: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Διαφήμιση

Σταθερή συνεργασία ΟΣΕΘ και Αττικό Μετρό, για την ανάπτυξη του δικτύου μαζικών μεταφορών και του μετρό Θεσσαλονίκης. 

Σε ένα σύγχρονο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών που θα εξυπηρετήσει τις Ανάγκες της επόμενης 20ετίας στη Θεσσαλονίκη στοχεύει η «Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης» (Μ.Α.Μ.Θ.) που δρομολογείται μετά από 23 ολόκληρα χρόνια από τους Αττικό Μετρό, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας (ADT Omega).

Τα πρώτα βήματα της μελέτης, μπήκαν σε ρυθμό μετά τη σύσκεψη εργασίας μεταξύ στελεχών. Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν τα στάδια και οι επιδιώξεις της ιδιαίτερα χρήσιμης μελέτης των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας και του σχεδιασμού των συστημάτων μαζικών μεταφορών.

Η μελέτη εντάσσεται σε επικαιροποιημένο Σχέδιο Μεταφορών, που στοχεύει στην έρευνα και την ανάπτυξη του συγκοινωνιακού μοντέλου για τη Θεσσαλονίκη των επόμενων ετών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν τα στοιχεία που καθορίζουν την προσφορά και τη ζήτηση των μεταφορικών συστημάτων, ώστε να διαμορφωθούν και να αξιολογηθούν εναλλακτικά σενάρια για τα δίκτυα μεταφορικής υποδομής και τελικά να επιλεγεί το βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης δικτύου μετρό και άλλων συστημάτων ΜΜΜ.

THESSALONIKI

Η περιοχή μελέτης αφορά τόσο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όσο και την Περιαστική Ζώνη, με 1.100.000 κατοίκους.

Έρευνα πριν την εκπόνηση

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, υπογραμμίζει: «Για την εκπόνηση της ιδιαίτερα φιλόδοξης μελέτης, θα ληφθούν υπόψη έρευνες μετακινήσεων, η νέα τάση των μετακινήσεων μικροκινητικότητας, η οικονομική και οικιστική ανάπτυξη και οι μελλοντικές προοπτικές της Θεσσαλονίκης, οι επιρροές και οι επιπτώσεις της πανδημίας στις συνήθειες και τις μετακινήσεις, καθώς και τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις απαντήσεις που θα κληθούν να δώσουν δειγματοληπτικά νοικοκυριά τα οποία διαβιούν στην περιοχή μελέτης, σχετικά με τις ανάγκες μετακίνησης τους».

Παράλληλα προσθέτει ότι «πολύ σύντομα, τον επόμενο μήνα, με πρωτοβουλία των δύο φορέων, θα εξελιχθούν τόσο η καμπάνια ενημέρωσης όσο και οι πρώτες έρευνες σε πολίτες και μετακινούμενους, που τους παρακαλούμε να συμμετέχουν ενεργά και θα δοθούν κίνητρα για τη συμμετοχή τους αυτή!».

Διαφήμιση