Αρχική Καταστροφές Δύο νεκροί στα καμένα: Εθελοντής κάτοικος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος...

Δύο νεκροί στα καμένα: Εθελοντής κάτοικος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

0
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)
Διαφήμιση

Ο πρώτος νεκρός της πύρινης τραγωδίας που εκτυλίσσεται στη χώρα μας είναι γεγονός. Σύμφωνα πληροφορίες ήταν εθελοντής, οδηγός μοτοσικλέτας, ο οποίος πήγαινε να σβήσει φωτιά, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου και διέμενε. Οδηγούσε δυστυχώς χωρίς κράνος, με αποτέλεσμα να δεχθεί στο κεφάλι μεταλλικό αντικείμενο που έπεσε από καιόμενη κολόνα της ΔΕΗ. Έχασε τον έλεγχό και έπεσε. Ήταν 38χρονών, εθελοντής δασοπυροσβέστης. Ο συνεπιβάτης του σώθηκε. “Πεσών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος”.

Ο δεύτερος που ανακοινώθηκε πριν λίγο είναι ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος που φέρεται να έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς μέσα στο εργοστάσιο του όπου βρίσκονταν σε απειλούμενη από πυρκαγιά περιοχή.

Σημειώνεται πως μάχη για την ζωή τους δίνουν ακόμη δύο εθελοντές πυροσβέστες.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος;

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Γεννήθηκε το 1960 και ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου, (ο οποίος ανέλαβε σημαντικές πολιτικές και διοικητικές θέσεις κατά την περίοδο των δικτατορικών κυβερνήσεων 1967-1973). Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex (Μ. Βρετανίας) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics. Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την περίοδο 2005 – 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. “Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.” από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας αποτελούσε συνδιαχειριστής της. Ήταν πατέρας 4 παιδιών και μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά.

Διαφήμιση