Αρχική Ειδήσεις Σε πορτοκαλί λιστα οι αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί

Σε πορτοκαλί λιστα οι αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί

0
αεροπορικά ταξίδια, αεροπλάνο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι περισσότεροι από τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης δεν κατάφεραν να γίνουν πράσινοι στην τελευταία ενημέρωση της κυβέρνησης για το σύστημα φανών για διεθνή ταξίδια.

Το Υπουργείο Μεταφορών (DfT) ανακοίνωσε την επανεξέταση των πράσινων, πορτοκαλί και κόκκινων λιστών του, με αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ στις 4 το πρωί την Κυριακή 8 Αυγούστου στην Αγγλία.

Παρέα με την Ισπανία, η χώρα μας

Η ηπειρωτική Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία παρέμειναν στη λίστα του πορτοκαλί στον τελευταίο ανασχηματισμό.

Η Πορτογαλία, ο άλλοτε μοναδικός προορισμός διακοπών που όδευε να αποκτήσει πράσινο χρώμα, παραμένει επίσης κολλημένη στο πορτοκαλί, απαιτώντας 10 ημέρες καραντίνας και δύο τεστ PCR για όλους τους μη εμβολιασμένους ενήλικες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πράσινες χώρες

Ωστόσο, άλλες επτά χώρες έχουν αναβαθμιστεί σε πράσινες στην ανασκόπηση, που ανακοινώθηκε στις 4 Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι οι αφίξεις στην Αγγλία μπορούν να αποκλίνουν από την απομόνωση ακόμη και αν δεν είναι διπλές: Αυστρία, Γερμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Λετονία, Ρουμανία και τη Νορβηγία.

Η πράσινη λίστα παρακολούθησης αποτελείται πλέον από 36 θέσεις συνολικά.

Στην άλλη άκρη του φάσματος, η Γεωργία, το Μεξικό, η Λα Ρεϋνιόν και η Μαγιότ βυθίστηκαν από το πορτοκαλί στο κόκκινο για να προστατεύσουν την εγχώρια κυκλοφορία εμβολίων.

Η λίστα με τις 60 χώρες της κόκκινης λίστας έχει τους αυστηρότερους περιορισμούς, με τους ταξιδιώτες που επέστρεψαν να αναγκάζονται να κάνουν κράτηση για 11 διανυκτερεύσεις σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας με κυβερνητική εντολή. Η τιμή περιλαμβάνει μεταφορά από το αεροδρόμιο, όλα τα γεύματα και δύο τεστ PCR που πρέπει να γίνουν τη δεύτερη ημέρα και την όγδοη ημέρα.

Προς το παρόν, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, καθώς και κάτω των 18 ετών, μπορούν να παραλείψουν την καραντίνα κατά την άφιξή τους από χώρες που απαριθμούνται σε πορτοκαλί χρώμα , αν και εξακολουθεί να απαιτείται να κάνουν μια δοκιμή PCR δύο ημερών.

Ο Grant Shapps, γραμματέας μεταφορών, δήλωσε στην ενημέρωση: «Δεσμευόμαστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τα διεθνή ταξίδια, εκμεταλλευόμενοι τα οφέλη που έχουμε πετύχει μέσω του επιτυχημένου προγράμματος εμβολιασμού, βοηθώντας τη σύνδεση οικογενειών, φίλων και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες του Independent

 

 

 

Διαφήμιση